Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Fiam, Absolon! (Nobel-díjasok könyvtára)

Fiam, Absolon! (Nobel-díjasok könyvtára)
Fiam, Absolon! (Nobel-díjasok könyvtára) - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 20cm
Kiadó: Palatinus
ISBN:9639578711
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 424
Borító: keménytáblás
2,510 Ft-os megtakarítás!:) Most 78%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,200 Ft
Könyvudvar ár: 690 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

Tündöklés és nyomorúság, fölívelés és lehanyatlás - klasszikus tragédia Thomas Sutpen élettörténete. Jellegzetesen déli történet ez: a rabszolgatartáson alapuló „dicső" múlt átkos következményeinek elrettentő példája; egyszersmind jellegzetesen amerikai krónika: a kiüresedőfélben lévő amerikai álom kudarcának keserű példázata.
Hogy mi is történt Sutpen Százán a família hányatott sorsú tagjaival, abba az olvasó éppoly lassan nyer bepillantást, mint a regény négy elbeszélője, akik konok szenvedéllyel fűzik egyre tovább a mesét, s így teremtenek az emlékezetből idézett alakok köré mítoszt. A faulkneri életmű más elemeiből is ismert krónikások szintúgy a regény hőseivé lesznek, s ezáltal szavaikban elválaszthatatlanul egybeolvad fikció és valóság, így csak homályosan, fokról fokra tárul fel a Sutpen elméjét betöltő terv és a végzetes bukás históriája.
Faulkner stílusának eredetiségét, szereplőinek változatosságát, a tragikus sorsok páratlanul intenzív, ám olykor humort is megcsillantó ábrázolását kitűnően foglalja össze az írótárs, Róbert Penn Warren véleménye: „Nincs a világirodalomban olyan táj, amely tárgyi valójában elevenebben jelenne meg előttünk, mint Faulkner képzeletbeli megyéje." 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: