Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Hepiend

Hepiend
Hepiend - adatlap
Méretek: SZ: 12cm M: 17cm
Kiadó: Ab-Art
ISBN:8080870144
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 160
Borító: keménytáblás
1,410 Ft-os megtakarítás!:) Most 74%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,900 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Jaroslava Blaľková, a múlt század hatvanas éveinek egyik legolvasottabb szlovák szerzője 1968-ban emigrált Kanadába, családjával Torontóban telepedet le. Kizárták a Szlovák Írószövetségből, könyvei eltűntek a könyvtárak polcairól, a tankönyvek sem tettek említést róla. A rendszer ezzel büntette, amiért távozott az országból.

Nem vágyott formális jóvátételre, csak egyetlen kívánsága volt: újra adják ki a műveit. Az Aspekt folyóiratnak így nyilatkozott: Van vigasztalan szomorúság, az élet egyes szakaszait sem lehet visszafordítani. Az 1989-es fordulat már későn jött számomra. Elég abszurdnak tűnt, amikor levelet kaptam Pozsonyból, amelyben arra kértek, fogalmazzam meg, hogyan képzelem el a rehablitációmat. Csak azt kívántam, jelenhessen meg ismét a könyveim.

A kívánsága teljesült, Jaroslava Blaľková könyveit a sok évi száműzetés és mellőzés után újra kezében tarthatja az olvasó. A Hepiend egy ezek közül. A levélregény 2002 és 2005 között íródott, amikor a szerző beteg férjét ápolta. Az utolsó elbeszélést, mely a negyvenéves házassági évfodulójukról szól, nem sokkal a férje halála előtt fejezte be. Ebben így ír: ...öregkorban már optimizmusra van szükség, ha túl akarunk élni.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: