Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Gulácsy Lajos

Gulácsy Lajos
Gulácsy Lajos - adatlap
Kiadó: Mundus
ISBN:9789639501164
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 372
Borító: keménytáblás
11,000 Ft-os megtakarítás!:) Most 73%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 14,990 Ft
Könyvudvar ár: 3,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

Különleges alakja festészetünknek Gulácsy Lajos, akinek munkássága az utóbbi időben méltán felértékelődött. Ezt látszik igazolni a 2008 márciusában a KOGART Galériában rendezett A varázsló kertje című, nagyszabású emlékkiállítás is, mellyel egy időben jelent meg jelen, a kiállítás katalógusának szerepkörét is betöltő album.

Szerzője, Marosvölgyi Gábor 2002 óta foglalkozik a festő életművével. A szép kiállítású, igényes kötet egyúttal nyitánya is a kiadó Acropolis Artium című, művészetbarátok számára indított sorozatának. A látványos és a tudományos igényeket is kielégítő monográfia nem a különc és az őrületbe hanyatló művészt állítja középpontba, hanem az alkotó zsenit, aki személyiségében integrálni tudta a századforduló bonyolult világát.

A festmények és grafikák mellett a kötet bevezető részében szerepelnek eredeti fotók, levelek, dokumentumok, és egyéb tárgyi emlékek is. A tragikus sorsú, kivételes alkotó életét és pályáját művei fényében elemző tanulmány igyekszik az olvasóhoz közel hozni az első alkalommal nehezen befogadható képi világot. Gulácsy sajátos álomvilágot (Naconxypan) alakított ki magának, amelyet különféle valós vagy mesebeli alakokkal népesített be. Ugyanakkor választ kapunk az életében különcnek tartott, magányos művész személyét és műveit körülvevő rejtélyekre is.

A friss szemléletű, reprezentatív több mint 330 tételes illusztrációs anyagot felvonultató kötet függelékét terjedelmes bibliográfia, Gulácsy írásainak jegyzéke, kiállításai és képjegyzék alkotja.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: