990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Juharfalvi Emil

Szerző: Astrid Lindgren
Juharfalvi Emil
Juharfalvi Emil - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 21cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789631194012
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 88
Borító: keménytáblás
709 Ft-os megtakarítás!:) Most 28%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,499 Ft
Könyvudvar ár: 1,790 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Nagyobb óvodásoknak, kisiskolásoknak szólnak Astrid Lindgren Juharfalvi Emilről szóló meséi. A Móra Kiadó díszkiadásban kiadott könyvei könnyebben olvasható nagyobb betűmérettel és sok-sok fekete-fehér illusztrációval (Björn Berg) jelentek meg.

Az első történetek Juharfalvi Emil című könyvbe lettek összegyűjtve. Az első sorozatban ezt további két kötet követte: Juharfalvi Emil újabb csínytevései, Juharfalvi Emil még egyszer.

A Macskaháj tanyán (Svédország) élő Emil ötletei kifogyhatatlanok. Ráadásul minden érdekli, lehetetlent nem ismer, mindent kiptóbál, ami eszébe jut. Ezajó hangulatú, vidám könyv kezdő olvasóknak is jó választás lehet. Sok kép, jól tagolt, érthető szöveg, megfelelő betűméret. Ráadásul a remek humor, jópofa gyerekcsínyek szinte olvasatják a könyvet, gyorsan lehet vele haladni kezdő olvasóként is.

Fülszöveg:

Juharfalvi Emil, az égetnivaló svéd fiúcska ötven éve kiáltotta először, hogy „kírem a sapkóm!". Azóta gyerekek milliói tanulják a gyapjas hajú, ötéves vadóctól a csibészkedés mesterfogásait. Mert Emil valóban kiválóan ért a felnőttek bosszantásához meg a kishúga piszkálásához, és semmi sincs biztonságban körülötte. Ha rossz fát tesz a tűzre, apja bezárja a Macskaháj tanya asztalosfészerébe, ahol már több tucat figurát faragott ki egy-egy csínytevés után.

Az első kötetben Emil feje többször is beszorul a családi levesestálba, majd gondolkodás nélkül lenyeli a kialkudott zsebpénzét. Máskor zászló helyett a húgát vonja fel a házuk előtti rúdra, aztán egy népes vendégsereg megsiratja, mert halottnak hiszik. Végül az öreg kancájuk hátán titokban eljut egy népünnepélyre is, ahol „kirúg a hámból", és még a „puskó"-ja is jó szolgálatot tesz.

Astrid Lindgren gyerekkönyveiből eddig 88 nyelven 45 millió példányt adtak el. A róla elnevezett emlékdíjat 2002 óta a gyermekirodalom Nobel-díjaként tartják számon. A Móra Könyvkiadó a szerző jelentőségéhez méltó díszkiadásban jelenteti meg az összetéveszthetetlen humorral megírt köteteket.

be
5 ( 5 / 5 )
Nekem ez kimaradt gyerekkoromban, most a kisgyerekek révén bepótolom! :)

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Juharfalvi Emil még egyszer
Könyvudvar ár: 1,790 Ft
Harisnyás Pippi
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
A két Lotti
Könyvudvar ár: 1,590 Ft
4 vélemény