Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Júniusi hétköznap

AKCIÓ Júniusi hétköznap
Júniusi hétköznap - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 21cm
Kiadó: Napvilág
ISBN:9789633380796
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 234
Borító: keménytáblás
2,510 Ft-os megtakarítás!:) Most 86%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,900 Ft
Könyvudvar ár: 690 Ft Akciós ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Körmendi Ferenc A budapesti kaland című, 25 nyelvre lefordított regényével lett világhírű. A Júniusi hétköznap Londonban jelent meg 1943-ban magyar nyelven. A regény valóságos történelmi tényen alapul; annak az 1939-es napnak a története, amikor a hungaristák robbantásos merényletet követtek el a Dohány utcai zsinagógában. A regény főhősét, Barát Miklóst ezen az egy napon követjük végig Budapesten a tragikus eseményig. A könyv izgalmas, egyben letehetetlen és megrázó olvasmány, és rendhagyó történelmi regény.

Az olvasó a történteket szinte helyszíni tudósításként olvashatja. Két férfit követünk, két hajdani gimnáziumi osztálytársat, akik éveken át nem találkoztak, míg ma többször egymásba akadnak. Barát Miklós – akit éppen utcára tett a zsidókat érintő B-listázás – a kivándorlása előtti napon elmegy a volt munkahelyére, majd a Dohány utcai zsinagógába is. A másik férfi a hungarista Mukk Gyula, a regényben „kopjáskeresztes” párt egyik vezetője. A menekülő és a gyilkolására vágyó ember figuráját, társadalmi helyzetét, személyes beágyazottságát, mentalitását, frusztrációját ábrázolja az író.

A szöveget két kiegészítő tanulmány kíséri: az első a történelmi eseményt tárja fel történészi pontossággal, a második e méltatlanul elfelejtett szerzőt és örökérvényű témáit értékeli a magyar irodalomban.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még