Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Ki, mi és miért van válságban?

Szerző: Szentes Tamás
Ki, mi és miért van válságban?
Ki, mi és miért van válságban? - adatlap
Méretek: SZ: 13cm M: 21cm
Kiadó: Napvilág
ISBN:9789639697430
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 232
Borító: puhatáblás
1,910 Ft-os megtakarítás!:) Most 79%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,400 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

A leegyszerűsítő nézetek és szemléletmód kritikája

A szerző ebben a művében a jelenlegi globális válságról fejti ki az elméleti alapoktól indulva, egyszersmind a korábbi válságok tanulságait is figyelembe vevő álláspontját.

Az olyan részleges, de gyorsan globalizálódó válságokat, mint amilyenek a valamely pénzpiacon kirobbanó és tovaterjedő válságok, megkülönbözteti a világgazdaság belső egyensúlytalanságából fakadó globális válságtól, valamint a világtársadalomnak a piac és a pénz eredeti funkcióikon túlterjedő hatásai nyomán bekövetkezett erkölcsi válságától, megvilágítva ezek összefüggéseit is.

Bírálja azokat a leegyszerűsítő nézeteket, amelyek a válság természetéről és kezelésének módjáról a hazai vitákban és gazdaságpolitikai javaslatokban is megmutatkoznak, valamint azt a tankönyvirodalmat is, amely ezeket főként a neoliberalizmus jegyében táplálja. A liberalizmus teoretikusainak eredeti felfogására hivatkozva, vitatja a szűk látókörű válságkezelés eredményességéhez fűzött illúziókat - nemcsak annak antiszociális iránya, hanem közgazdaságilag, sőt logikailag is kifogásolható, a makrogazdaság szempontjából egyensúlyt tovább rontó intézkedései miatt.
A kötet mindvégig jól követhetően és élvezetes stílusban tárgyalja a válság megértéséhez szükséges elméleti és történeti hátteret, így segítve a szélesebb olvasóközönséget is napjaink valóságának jobb megértésében.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: