990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft-tól vállalunk.
Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Nekem az ég / Hazafutás

Szerző: Kornis Mihály
Nekem az ég / Hazafutás
Nekem az ég / Hazafutás - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 19cm
Kiadó: Kalligram
ISBN:9788081011924
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 112
Borító: keménytáblás
2,210 Ft-os megtakarítás!:) Most 78%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,800 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Az Ünnepi Könyvhétre jelent meg a szerző gazdag életművének legújabb darabja, amelyben személyes gyermekkori emléket dolgoz fel. Az ötvenes években, ötéves korában szülei a budapesti kisfiút - hogy erősödjék a jó levegőn a tüdeje - elküldik vidékre, Kaposmérdre. A kisfiú nem ért szinte semmit, még a helybeliek beszédét sem, sem azt, hogy miért kell ezen a furcsa, ijesztő helyen lennie, ahol a létezés pőre, szinte durva. Akkor azonban valóságos sokk éri, amikor a háziak nála nagyobb lánya ráveszi, hogy a góréban vetkőzzenek le és nézzék, fogdossák meg egymást - hiába jön az anya, és veri meg nagyon a lányt, ő már semmi mást nem akar, csak szabadulni onnan.

A történetet rendkívüli módon felerősíti ez elbeszélésmódon túl a rendhagyó forma: ártatlan, kedves mesekönyvet idéz a sok régi és új fotó, azonban ezek nagy része az archívumokból lett válogatva: a többi között Rákosit, a széttört Sztálin-szobrot, korabeli plakátokat, a szovjet mintájú magyar címert láthatjuk oly módon beillesztve a szövegbe, hogy azzal egységet alkotva a történet újabb rétege bontakozik ki. Az író egy tévéinterjúban mondta el a megjelent mű kapcsán, hogy a testi lét legalapvetőbb kérdéseiről beszélni kell úgy, ahogy nem szoktak a magyar irodalomban, mert ki kell mondani, ami szenvedést okoz, és megmutatni, hogy a megoldás a szolidaritás, az igaz barátság, az önazonosság és a szabadság.

Kornis Mihály gyermekkorban verhetetlen! – ez irodalmi bon mot jellemzi legjobban és igazolja új regénye minőségét! A Nekem az ég egy ötéves kisfiú Kaposvár melletti kisfaluban átélt gyermekkori világgá futásának története. És egyben a szerelem és a barátság felfedezésének és tragikus elvesztésének megrendítően szép regénye – korabeli fotókkal illusztrálva!Kornis Mihály gyermekkorban verhetetlen! – ez irodalmi bon mot jellemzi legjobban és igazolja új regénye minőségét! A Nekem az ég egy ötéves kisfiú Kaposvár melletti kis faluban átélt gyermekkori világgá futásának története. És egyben a szerelem és a barátság felfedezésének és tragikus elvesztésének megrendítően szép regénye – korabeli fotókkal illusztrálva!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Feliratok a fehér égen
Könyvudvar ár: 590 Ft
Örömvadászok
Könyvudvar ár: 490 Ft 100 Ft
2 vélemény