Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Párbeszédkísérlet - A kérdező: Szigeti László

Párbeszédkísérlet - A kérdező: Szigeti László
Párbeszédkísérlet - A kérdező: Szigeti László - adatlap
Méretek: H: 22cm SZ: 17cm
Kiadó: Kalligram
ISBN:9789634682721
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 288
Borító: keménytáblás
1,500 Ft-os megtakarítás!:) Most 37%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,990 Ft
Könyvudvar ár: 2,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Párbeszédkísérlet sok témát érintő, gazdag beszélgetéssorozat, amelyet Szigeti László 1994 és 1996 között vett fel Mészöly Miklóssal 15-18 ülésben, nagyrészt Kisorosziban, Budapesten, a Városmajor utcai és a Guyon Richárd utcai lakásban, valamint Dunaszerdahelyen. A kötet a rögzített beszélgetések jelentős részét tartalmazza szerkesztett és Mészöly által autorizált formában. A könyvet a beszélgetések többségén jelen lévő Thomka Beáta szerkesztette. [...] A munka folytatását Mészöly betegsége akadályozta meg, 1996-ban már mutatkoztak első jelei állapota romlásának. Azaz Szigetinek gyakorlatilag az utolsó pillanatban sikerült Mészölyt kikérdeznie.
Amikor a könyv első kiadása 1999-ben, nem sokkal Mészöly Miklós halála előtt megjelent, sokrétűsége ellenére is mindenekelőtt a Mészöly-portré és -életrajz közreadása miatt volt szenzációértékű. "Szigeti múlhatatlan érdeme, hogy az önfeltárástól ódzkodó író megnyílik kérdéseinek hatására. S azzal, hogy [Mészöly] egyáltalán kötélnek állt, hogy hajlandó volt elfeledett, kitörölt, nehezen rekonstruálható eseményekre, személyes élményekre koncentrálni, helyenként megrendítő, konfesszionális magatartást felvállalni, az annak az őszinte elfogadásnak
és bizalomnak tudható be, amit Szigeti László személyével szemben tanúsított."
Az 1999-es kötet újrakiadásához, a magyar könyvkiadásban párját ritkító módon, fiatal szerzőket kért fel kommentárok írására a Kalligram Könyvkiadó, a beszélgetés tehát folytatódik, bővül, újabb hozzászólókkal és szempontokkal. Tovább "araszolgatunk párbeszédkísérletünk táguló körein". (Szolláth Dávid)

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: