Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Simion, a panelszent - Regény angyalokkal és moldvaiakkal

Szerző: Petru Cimpoeşu
AKCIÓ Simion, a panelszent - Regény angyalokkal és moldvaiakkal
Simion, a panelszent - Regény angyalokkal és moldvaiakkal - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Kalligram
ISBN:9788081018923
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 312
Borító: puhatáblás
2,410 Ft-os megtakarítás!:) Most 80%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,000 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft Akciós ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

1997 ősze. Románia keleti régiójában, Moldvában járunk, annak is Bákó nevű városában. Nem egészen nyolc év telt el a decemberi forradalom óta, és az "aranykorszak" egyik grandiózus megvalósításaként felépült nyolcemeletes panelház lakói még mindig az átmenetinek nevezett korszak nehézségeivel küszködnek. Ki-ki a maga módján próbál válaszolni a kor kihívásaira, több-kevesebb sikerrel, de inkább a csodában bízva, mint saját probémamegoldó készségében. Nem kell nagy dolgokra gondolni, figyelmeztet bennünket Cimpoeşu, a románok általában szerényebb, hétköznapibb csodákkal is beérik, mint például egy telitalálat a lottón. A várva várt csoda azonban váratlan módon köszönt be: Simion, a földszinten lakó idős suszter fogja magát és bezárkózik a lift fülkéjébe, ahol angyalokkal diskurál, példabeszédekkel traktálja lakótársait, talán kisebb-nagyobb csodákat is tesz.

Petru Cimpoeşu számtalan szereplőt, a panelház csaknem összes lakóját felvonultató regényében groteszk, ugyanakkor rendkívül hű emléket állít a kilencvenes éveknek. A román társadalom majdhogynem minden jellegzetes figurája, sajátos problémája, visszássága felbukkan a rendkívül szórakoztató módon megírt történetek során. Cimpoeşu egyedi módon képes elegyíteni prózájában a mágikus realista látásmódot a balkáni hangulatokkal dúsított, sajátosan közép-kelet-európai groteszkkel, figuráit ellenállhatatlan iróniával ábrázolja, finom érzékkel domborítva ki nevetséges vonásaikat, ugyanakkor hús-vér, valóságból kiszakított lényekként állítja elénk, ezáltal empátiánkra apellál, elgondolkodtat.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még