Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Sziget-kék (Szabó Magda könyvei)

Szerző: Szabó Magda
Sziget-kék (Szabó Magda könyvei)
Sziget-kék (Szabó Magda könyvei) - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 21cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634153030
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 176
Borító: puhatáblás
809 Ft-os megtakarítás!:) Most 21%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,699 Ft
Könyvudvar ár: 2,890 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Móra Kiadó Szabó Magda könyvei sorozatában megjelent Sziget-kék című könyv a sorozat többi tagjához hasonlóan nívós, szép kiállítású könyv. A borító fényes, ezüstös, színjátszós betűi, a könyvjelzőt helyettesítő visszahajtható fül, az elegáns megjelenés, mind Farkas Anna keze munkáját dícséri. A könyv teljes oldalas, színes, különleges képeit Nagy Norbert készítette. 

A Sziget-kék egy igazi Szabó Magda regény, a meseregény műfaj ne riasszon el senkit, felnőttként is érdemes el/újraolvasni a könyvet! Első alkalommal 1959-ben megjelent regény gyermekkorunk mesevilágát idézi fel. Hol félelmetes, hol meg barátságos és megértő felnőttek, állatok és növények a szereplők. A főszereplő, a beteg Mamáért aggódó Valentin kalandok hosszú sora után menedékre és segítségre lel. 

Az utószóban az írónő a könyv születéséről ír, megható és a lelkemet simogatta ahogy olvastam a szülei esti meséléseit: 

"Gyerekkoromban nálunk minden nap azzal végződött, hogy vagy anyám, vagy apám mesélt nekem. Ne úgy képzeljétek, hogy elővettek egy meséskönyvet, s elkezdtek felolvasni belőle! A mi családunkban mindenki tudott történeteket kitalálni, én a magunk meséit hallgattam évek hosszú során át. Ha visszagondolok a gyerekkoromra, mindig ezt az elalvás előtti félhomályt látom, álmosodó magamat s köröttem gyermekéveim őreit: anyámat, apámat meg a meséket." 

Fülszöveg:

Lavinia nénivel nem könnyű az élet. Mikor Valentin édesanyja balesetet szenved, a kisfiú házsártos, rideg nagynénjével kerül egy fedél alá, aki vaskézzel vezeti a birtokot, és keményen bánik az alkalmazottaival. Akár emberek, akár állatok. Egy nap Valentin védelmébe veszi a teherhordásra kivezényelt lovakat, erre Lavinia néni megbünteti: megtiltja, hogy édesanyját meglátogassa a kórházban. A kisfiú ekkor különleges képességet fedez fel magában: megérti az állatok beszédét. Hamarosan hihetetlen utazásra indul Kandúrkával és János mókussal egy óriásfelhőn. A Szigeten, ahová érkeznek, fantasztikus masinákat, csodatévő gyógyszereket, bölcs törvényeket találnak. A helyi tudósok pedig kutatni kezdik az elixírt, amellyel megmenthetik Valentin édesanyját. Sziget-kéknek kell lennie, olyan kék színűnek, ami máshol nem állítható elő! Közben Lavinia néni ellen fellázad a város, nemcsak a tejesember és a postás, de a talicskák sem tartják be többé a szabályokat…

A Sziget-kék 1959-ben jelent meg. Kritikusai az utópia műfajába sorolták, mert a regénybeli Sziget olyan világmodellt ábrázol, amelyben ember és állat, tudomány és természet harmóniában létezik egymás mellett. Ma „zöld” mesének mondanánk, amely az állatok védelmét, a fenntartható fejlődést és a humanizmust közvetíti, méghozzá olyan magától értetődő módon, ami talán a gyerekek számára a legtermészetesebb.

be
5 ( 5 / 5 )
Ez nekem gyerekként nem tetszett, de most sok-sok Szabó Magda könyv után nagyon! :)

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még