Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

T. S. Spivet különös utazása

Szerző: Reif Larsen
T. S. Spivet különös utazása
T. S. Spivet különös utazása - adatlap
Méretek: SZ: 19cm M: 23cm
Kiadó: Sanoma
ISBN:9789633410660
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 374
Borító: puhatáblás
2,910 Ft-os megtakarítás!:) Most 59%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,900 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A T. S. Spivet különös utazása c. könyv hátsó borítón Stephen King ajánlója olvasható:

„Két jóslat a T. S. Spivet különös utazásával kapcsolatban: az olvasók éppúgy imádni fogják, ahogyan én, és kevesen akadnak majd közöttük, akik tapasztaltak már bármi effélét. Padlót fogtam Reif Larsen tálentumától, gazdagsága, fantáziája fölvillanyozott. Íme, egy könyv, amely véghez viszi a lehetetlent: ötvözi Mark Twaint, Thomas Pynchont és A család kicsi kincsét. A jó regény szórakoztat, a kiváló olyan, akár az égi adomány azoknak az olvasóknak, akik elég szerencsések, hogy rájuk leljenek. Ez a könyv kincs.”

És még néhány vélemény a regényről: 

"Az első oldalon beleszerettem T. S. Spivet különös utazásába." (The Washington Post)

"Sajátosan egyéni megoldásokkal csordultig teli... elbűvölő és diadalmasan eredeti...pompás zamatú regény. (Elle)

"T. S. Spivet különös utazása ...nem hasonlítható semmihez, amit valaha a kezünkbe vettünk. Szellemes (és állítólag a főhős által produkált) széljegyzet-illuszrációk gazdagítják, eleven erő, humor és bölcsesség hatja át." (Vanity Fair)

Valóban a könyv szinte minden oldalának szélén egy fekete-fehér rajzot, vagy magyarázó szöveget találunk. Így a négyzet alakú lapok két részre vannak osztva, egy könnyen olvasható megszokott formátumó szövegrészre és attól jobbra vagy balra egy képes fülszöveges részre. Egy molyos hozzászólónak az általános iskolai fizika könyveket jutotta eszébe, az ábrák és a tördelés miatt: "Azokat utáltam, ezt meg imádtam. De különben tudtam, az első pillanattól, hogy szeretni fogom." (Random Sky) 

A regény főszreplője egy 12 éves kisfiú, akinek történetét ajánlom a főhőssel egyidős olvasóknak és természetesen felnőtteknek, akik szerettek gyerekként rácsodálkozni a természet szépségeire...

Fülszöveg:

Miután az isten háta mögötti tanyán élő tizenkét éves térképrajzoló zsenit, T.S. Spivetet váratlanul telefonon értesítik a Smithsonian Intézetből, hogy elnyerte a rangos Baird-díjat, a normális élet - már amennyiben a családi vacsoraasztalnál folytatott társalgás feltérképezését annak tekintjük - félbeszakad, és kezdetét veszi az egész országot átszelő bizarr utazás, amely a montanai tanyáról a washingtoni múzeum patinás termeibe röpíti a főhőst.
T.S. egyedül vág neki, virradat előtt azzal a tervvel indul el, hogy föllóg egy tehervonatra, és potyautasként jut el keletre. A szerelvénnyel együtt kalandjai is nekilódulnak, a fiú pedig aprólékos gonddal dokumentálja, feltérképezi, szemléltető ábrákba, grafikonokba foglalja élményeit, egyebek között a Közép - Nyugat legendás féregjáratait, a látszólag visszafelé forgó autókerekekkel és a McDonald's gyönyöreivel egyetemben.
Vajon az ember hogyan ábrázolja térképen a családjáról leszűrt bonyolult tanulságokat, miként juttatja kifejezésre a szívfájdalom, a magány és a szeretet finom rezdüléseit? Bizonyos kérdésekre választ kapunk, ám közben mindegyre újak vetődnek föl.

be
5 ( 5 / 5 )
Megvettem a fiamnak, és végül én hamarabb elolvastam :) nagyon tetszett, ajánlom mindneképp! (a fiú is elolvasta, közös kedvencünk lett)

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: