Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Találunk szavakat - Válogatott írások Esterházy Péter műveiről 1

Találunk szavakat - Válogatott írások Esterházy Péter műveiről 1
Találunk szavakat - Válogatott írások Esterházy Péter műveiről 1 - adatlap
Kiadó: Magvető
Kiadás éve: 2010
Oldalszám: 272
Borító: keménytáblás
2,500 Ft-os megtakarítás!:) Most 83%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,990 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Az író hatvanadik születésnapjára jelentette meg a Magvető ezt az elegáns és tartalmas kötetet: esszé-, kritika- és tanulmánygyűjteményt. 

A sokfelé ágazó és hatalmas Esterházy-irodalomból azok az írások kerültek most egymás mellé, amelyek valamiképpen pregnáns módon mutatják be/elemzik a legfontosabb műveket. A műfaji paletta rendkívül széles: írótársak esszéi (Kertész Imrétől Nádas Péterig, Garaczi Lászlótól Forgách Andrásig, Darvasi Lászlótól Tandori Dezsőig, Márton Lászlótól Visky Andrásig), valamint szabványos és kevésbé szabványos hetilap- és folyóirat-kritikák, szaktudományos tanulmányok, kismonográfia-fejezetek egyaránt olvashatók a kötetben.

"Nem találunk szavakat." Paradox retorikai fordulat, amely szavakkal mondja el, ami látszólag kifejezhetetlen. De a három szó éppen azt teszi, amit nem lehet: kifejez valamit. Amikor a hetvenes évek végén megjelenik a huszonéves Esterházy Péter Termelési-regénye, éppen ezzel a paradoxonnal kezdődik. Mindez akkor némileg mást jelentett, mint ma. Ma másért nehéz szavakat találni, és más az oka annak is, hogy írók vállalják a lehetetlen feladatot.

De valami nem változott azóta sem: a talált szavakat olvassuk, és magunk is keresgéljük a szavakat, amikor a művekről beszélünk. Ennek a kikerülhetetlen feladatnak a krónikája ez a kötet. Esterházy kritikusai a legelső könyveit?l megtapasztalták (megszenvedték?) a kritikai nyelv elégtelenségét. Az eltelt harminc év számtalan Esterházy-olvasatot hozott, nemcsak következtetéseiben, de érvelésében és nyelvében is igen különbözőket. Amikor ezek közül válogattunk, a változatosság mellett a fő szempontunk az volt, mennyire veszik komolyan a feladatot: szavakat találni.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: