Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Tarka ellenállás - Kézikönyv rebelliseknek és békéseknek

Tarka ellenállás - Kézikönyv rebelliseknek és békéseknek
Tarka ellenállás - Kézikönyv rebelliseknek és békéseknek - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Napvilág
ISBN:9789633380857
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 502
Borító: puhatáblás
2,910 Ft-os megtakarítás!:) Most 80%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,600 Ft
Könyvudvar ár: 690 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Grúzia, Észak-Afrika… Magyarország. Csúnya széria végére kerültünk, lássuk be.

Ez a könyv megpróbál elhelyezni bennünket a világban – bemutatja, hogyan hajtották el sorstársaink a zsarnokaikat, hogyan döntötték meg a „tarka forradalmak” a fél- vagy talán egészen autoriter rezsimeket összefogással, kampánnyal, technológiával, de alapvetően ésszel és lelkesedéssel. Kézikönyv azoknak, akiket érdekel, mit csináltak jól máshol, és tanulni akarnak a mások hibáiból.

Ez a könyv bemutatja a hazai ellenállás szereplőit, történetüket, vívódásaikat, belső változásaikat, ábrándjaikat és eszméiket. Az utat, amit az LMP, a Szolidaritás, a Milla, a 4K! megtett a spontán háborgástól a politikai szerepvállalásig; a diákmozgalmak fejlődését a csendes zúgolódástól az utcai tiltakozásokig; a kortárs művészet ívét az arisztokratikus távolságtartástól a felháborodott beavatkozásig. Kézikönyv azoknak, akik kíváncsiak arra, hogy ebben a tarka ellenállásban ki mit akar, hogyan és miért, kivel lehet azonosulni, kit lehet támogatni, vagy kihez lehet csatlakozni, hogy véget vessünk a rossz szériának.

De ez a könyv egyben hiánypótló szakirodalom is. A kötet külföldi szerzői nemzetközileg elismert társadalomtudósok, a hazai mozgalmakról szóló esettanulmányokat pedig olyan újságírók és szociológusok írták, akik nem tegnap csodálkoztak rá először a valóságra. Az új társadalmi mozgalmak az egyik legtöbbet kutatott téma a világban. Itthon csak újságokban írnak a nap mint nap körülöttünk nyüzsgő tömegekről. Így kézikönyv ez azoknak is, akiknek igényük lenne egy árnyaltabb, társadalomtudományi megközelítésre is a „tarka ellenállás” ügyében.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: