Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Úgy, mint azelőtt

Szerző: Kjell Askildsen
Úgy, mint azelőtt
Úgy, mint azelőtt - adatlap
Méretek: H: 22cm SZ: 17cm
Kiadó: Európa
ISBN:9789630793698
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 234
Borító: puhatáblás
910 Ft-os megtakarítás!:) Most 31%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,900 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük
"Szerencsés vagyok, hogy kezembe vettem ezt a kötetet, mert már egy ideje itt volt a polcomon, de mindig csak terveztem az elolvasását – mire jó egy novellaolvasós kihívás, főleg, ha nincsen nyitva a könyvtár! :-) Szerettem a történeteket. Olyan jól írtak már előttem a könyvről, én nem is tudok ennyire jól írni. Most, hogy kezembe vettem megint a könyvet az értékelés írásához, nézem a tartalomjegyzéket, és azon jár az agyam, melyik lehetett a legjobb írás a könyvben. Ez! – mondom az elsőre. – Nem, ez! – gondolom a másodikról. És így tovább. Nem tudok választani. Azt azonban biztosan állíthatom, hogy a Nyárutó és Az idő vödre nagyon megfogott.
Biztos vagyok benne, hogy el fogom olvasni a szerző A thesszaloniki kutyák c. kötetét is majd." (Forrás: moly.hu/csgabi"
Fülszöveg: Nagyon korán kezdtem el olvasni. Mikor Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés-ét olvastam, megértettem, hogy az ember tényleg bele tud betegedni az olvasásba, hogy az irodalom ennyire elragadhat. Megismertem azt az erőt, ami az irodalomban rejlik. És nagyon korán olvasó ember lettem. És ez az oka annak, hogy az ember elkezd írni: a közlési kényszer, az önkifejezés igénye. Nem gondolom azt, hogy pesszimista író volnék. Legalábbis arra törekszem, hogy ne legyek az. De a komoly irodalom sajátossága, hogy az ember nem idillekről ír.

Engem az emberek érdekelnek. Bármit írok is, a középpontban az ember áll - mondta magáról Kjell Askildsen a Túl sok szó forog a világban című portréfilmben (Duna Televízió, 2010). Az 1929-ben született Kjell Askildsent a háború utáni skandináv irodalom megújítójaként tartják számon, a norvég minimalizmus atyjaként vonult be a világirodalomba. Bár pályája elején írt két regényt, novellistának tartja magát. 1953-ban jelent meg első kötete, de az áttörést az 1983-ban megjelent Thomas F utolsó feljegyzései a nagyközönség számára hozta meg. Számos díjat elnyert (Aschehougprisen, Doblougprisen, Brages hederspris stb.), az utóbbi években a legfontosabb kitüntetése a 2009-es Svéd Akadémia Északi Nagydíja. Ugyanabban az évben Nobel-díjra is jelölték. Műveit több mint húsz nyelvre lefordították.

Kötetünk áttekintést ad Askildsen munkásságáról, a kezdetektől a legutolsó művekig. Askildsennél soha egyetlen fölösleges mondatot nem találunk: a sejtetés, a fekete humor, a letisztult párbeszédek, a jelzőktől mentes nyelv módszerének sajátos vonásai. Írásaiban gyakran foglalkoztatja a magány, a félelem, az emberi kapcsolatok vagy éppen ezek hiánya, de humora, finom iróniája és a szó klasszikus értelmében vett humanizmusa révén mégsem válik pesszimistává. Fekete humor, sejtetés, tárgyilagosság, erős társadalomkritika jellemzi a műveit.
Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Mellékalak
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Istenem, ne romolj
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Hiba
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Bunny Munro halála
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Ebből se lesz szerelem
Könyvudvar ár: 390 Ft
Angelus
Könyvudvar ár: 690 Ft
Egy pohár harag
Könyvudvar ár: 390 Ft