Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Világok gyűjtője

Szerző: Ilija Trojanow
Világok gyűjtője
Világok gyűjtője - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 22cm
Kiadó: Cartaphilus
ISBN:9789632660356
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 383
Borító: keménytáblás
2,510 Ft-os megtakarítás!:) Most 55%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,500 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

„Kopogtak az ajtón. Burton eljött az ablaktól, s az asztalhoz ült, mielőtt beszólította volna Naukaramot. Száhib, elnézést kérek a zavarásért, szeretnék valakit bemutatni, egy vendéget, száhib. Milyen ügyben érkezett, Naukaram? Semmilyen ügyben, csak hogy megismerkedjenek. Nem fogja megbánni, száhib, higgye el. A lány arcából először a bindi tűnt föl a homlokán; a pont színe összhangban volt a ruhájáéval, erős, telített kék. Az arca keskeny volt és sötét. Naukaram angolul mutatta be, és úgy dicsérte, mintha el akarná adni. 
Kellemetlen volt a helyzet, de egyben izgató is. A lány alsó ajka egyszer, egyetlen kurta pillanatra a foga alá siklott, aztán rögtön vissza, de annyira röviden, hogy Burton nem is tudta, valóban látta-e. Föltett néhány udvarias kérdést, a lány felelgetett, de a fejét csak sokára emelte föl. A tekintete sokkal kevésbé volt alázatos, mint a tartása. Mélyfekete és ragyogó fehér, akár az ónix, korommal körülrajzolva. Egyetlen makula volt ezen a tökéletes arcon: magasan fönt a homlokán, a haja szegélyénél kicsi, félhold formájú sebhely látszott. Burton nem értette, mit beszél Naukaram, nem irigyelt már oda, csak bólintott egyet, mikor a lány elfordult, és kiment a szobából Naukaram mögött. Parányi mosolyt hagyott maga után, akkorkát csak, mint a szamárfül egy könyvben."

Sir ​Richard Francis Burton (1821-1890) brit katonatiszt, Ilija Trojanow regényének hőse egyike a 19. század jellegzetes, excentrikus alakjainak. Ahelyett, hogy a gyarmatokon folytatná az angol szokásokat, megkímélve magát minden megerőltetéstől, megszállottan tanulja a Birodalomban beszélt nyelveket, belemélyed az idegen vallások tanulmányozásába, s a bennszülött hatóságok legnagyobb rémületére álruhában keresztül-kasul beutazza ezeket az országokat. Így például – miután áttér az iszlám hitre – az európaiak közül szinte elsőként látogatja meg Mekka és Medina szent helyeit, aztán a Nílus forrásvidékéhez utazik, s ez a mind testileg, mind lelkileg rendkívül megterhelő vállalkozása az összeomláshoz vezet. 
Vajon mi hajtotta ezt az embert, aki Indiában, miközben egy kurtizánnal élt együtt, éjszakánként szent iratokat tanulmányozott, Afrikában pedig olyan nehézségeket vállalt, melyeket még a bennszülöttek is sokalltak? Trojanow kalandregénye rendkívül aktuális, hiszen megkísérli elmagyarázni, miért nem érti a Nyugat máig sem más világok titkait és dinamizmusát.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még