Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Valaki ismeri a nevemet (Arany pöttyös könyvek)

Szerző: Lawrence Hill
Valaki ismeri a nevemet (Arany pöttyös könyvek)
Valaki ismeri a nevemet (Arany pöttyös könyvek) - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN:9789633733950
Oldalszám: 592
509 Ft-os megtakarítás!:) Most 14%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,499 Ft
Könyvudvar ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ezek a felszabadítók azt mondják, azért hoztak engem Angliába, hogy segítsek megváltoztatni a történelem menetét. Nos, ezt majd meglátjuk. De ha ilyen sokáig éltem, kell, hogy legyen valami oka.

Miután még gyerekként elrabolták Afrikából, hogy rabszolgaként Dél-Karolinában dolgozzon, Aminata Diallo csak a szabadulására tudott gondolni és arra, hogyan juthatna vissza szülőfalujába. Először egy indigó-kereskedőhöz került, aki felismerte a fiatal lány páratlan intelligenciáját. Később, már felnőtt nőként, elszakadt férjétől és gyermekétől és a Függetlenségi Háború káoszában találta magát.

Manhattan-ben Aminata segít a Négerek könyvét megírni, amely azon feketék nevének listája, akiknek szolgálataikért az angol király szabad elvonulást ígért Új-Skóciába. Amikor a brit rabszolga-felszabadítók új kalandokat keresve eljutnak Sierra Leone-ba, Aminata közreműködik abban, hogy 1200 új-skóciai fekete költözhessen vissza Afrikába. Aminata tevékenysége felnyitja a brit közvélemény szemét, ami nagyban segíti a felszabadítási törekvéseket.

Ez a magával ragadó történet egy figyelemre méltó nő életéről hat évtizedet és három kontinenst ölel át és a történelem egy kegyetlen fejezetét eleveníti fel.

Vélemény a moly.hu oldaláról:

"Elkezdtem írni egy értékelést, de félbehagytam s kitöröltem. Nem szerettem volna leírni azokat a borzalmakat amiket Aminata megélt az élete során. Ennyi borzalom száz embernek is sok lett volna,nem hogy egy apró törékeny gyermeknek, később nőnek. Egyik tragédia a másik után érte. Szülei elvesztése, több holdhónapos gyaloglás, rabszolgamunka az indigóültetvényen. Pár hónapos fia elrablása és eladása tőle minél távolabbra.

Újra, és újra felált, s újéletet kezdett, nélkülözött, nyomorgott. Visszatérni szülőföldjére Afrikába, s csalódottan Londonba érkezni. Sokszor küzdöttem a könnyeimmel. De a végén a boldogságtól már zokogtam. Most is potyognak a könnyeim, ahogyan írom.
Nagyon megrendítő olvasmány volt. Sokáig emlékezni fogok rá!" (forrás: Kiss_Julianna/moly.hu)

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
A szultán asszonya
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Karjaidban
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Csókcsata
Könyvudvar ár: 990 Ft