Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A guillotine nyílása, avagy élet és irodalom

Szerző: Tóth László
A guillotine nyílása, avagy élet és irodalom
A guillotine nyílása, avagy élet és irodalom - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 21cm
Kiadó: Gondolat
ISBN:9789636939298
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 403
Borító: keménytáblás
3,010 Ft-os megtakarítás!:) Most 66%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 4,500 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A guillotine nyílása… az idén hetvenéves József Attila-díjas író, Tóth László 2003–2019 között írt naplóesszéit, széljegyzeteit tartalmazza, mely korábbi ilyen jellegű könyve, az 1990–2009 közti írásaiból válogató Egy öngyűjtő feljegyzései… (2009) folytatásának tekinthető.

E kötetéről írta Tőzsér Árpád: Tóth „a megismerés és megértés tudományát fejlesztette magában olyan fokra, mélyítette és tágította olyan egyetemessé, tette olyan intenzívvé, hogy az már önmagában művészi alkotás értékű. […] Tóth Lászlót a […] közönség elsősorban költőként (és kitűnő költőként) ismeri. Az Egy öngyűjtő feljegyzései… című legújabb könyvéből megismerhetjük a prózaíró Tóth Lászlót is. S el kell mondjam: Tóth prózaírónak is kitűnő. … kialakított magának egy olyan sajátos prózai-epikai közlési formát, amelyet […] nevezhettem volna akár egzisztencialista esszéregénynek is. …ő prózában is azt csinálja, amit verseiben: a lét és a létezés, az egzisztencia alapkérdéseivel néz szembe”, akinek epikáját „a különböző formai-nyelvi összecsengések, ismétlések, ritmusok, műfaji kötődések, poétikai megfelelések szervezik”.

Tóth László kötetei a Gondolat Kiadónál: Határsértők (portréesszék írókról, 2015); …nagy haszna a Teátromnak (színháztörténeti írások, 2016); Wittgenstein szóvivője… (versek, 2018).

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: