Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A hír értékei (Etika és professzionalizmus a mai magyar médiában

A hír értékei (Etika és professzionalizmus a mai magyar médiában
A hír értékei (Etika és professzionalizmus a mai magyar médiában - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Média Hungária
ISBN:0469001344641
Kiadás éve: 2001
Oldalszám: 256
Borító: puhatáblás
1,710 Ft-os megtakarítás!:) Most 71%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,400 Ft
Könyvudvar ár: 690 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Sükösd Mihály és Csermely Ákos szerkesztette tanulmánygyűjtemény a média etikai kérdéseivel, a hírkészítés módszereivel, a szakmai kódexek szükségességével foglalkozik. A szakmai sztenderdek kidolgozását maga a szakma igényli a legjobban.

Az új évezredre 'a szabad, demokratikus média nagykorú lett; éretté vált Magyarországon. Az önszabályozás igénye és a válaszok a szerkesztőket, újságírókat is védik. A szakmai viták előtérbe kerülése a professzionalizálódás kifejeződése is adott esetben védelmet jelent a politikai és gazdasági befolyástól' - írják a kötet szerkesztői.

Az első fejezet Médiaetika és médiakódex - tanulmányai a professzionális normák, a szabályzatok és etikai kódexek elemzésével foglalkoznak (Szűcs László, Horvát János, Vajda Éva, Kaposi Ildikó és mások írásai). A kötet nagyobb részét a hírszolgáltatás szakmai kérdései teszik ki (Kotroczó Róbert, Mucsányi Marianna, Lugosi Viktória, Ferenczi Krísztina tanulmányai), külön tárgyalva a közszolgálati média és a kereskedelmi hírközlők egyébként azonos követelményeit.

Kitér az összeállítás a médiatörténeti örökségekre is, áttekintést nyújt a 20. század elejétől a rendszerváltozás hírszolgálatáig eltelt időszakról. Az utolsó fejezet az internet percenként megújuló hírvilágáról szól, miközben figyelmet fordít a professzionális újságíró-képzésre is. - Fontos és hasznos munka a média világában dolgozók, oktatók és a híreket kritikus szemmel figyelők számára.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: