Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Az Adóparadicsomtól a Zöldmozgalomig

Az Adóparadicsomtól a Zöldmozgalomig
Az Adóparadicsomtól a Zöldmozgalomig - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 20cm
Kiadó: Napvilág
ISBN:9789639697331
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 298
Borító: puhatáblás
2,410 Ft-os megtakarítás!:) Most 83%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,900 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

Kritikai szócikkek a világgazdaságról és a globalizációról

E rendhagyó "enciklopédikus szótár" szerzői a mai világgazdasági rend és a nemzetközi gazdasági folyamatok kritikai elemzésére vállalkoztak. A kötet fókuszában értelemszerűen a globalizáció áll.

Ennek fogalma körül forgott az utóbbi évtized legtöbb gazdasági természetű vitája, és a nemzetközi rendszer más jelentős fejleményei (terrorizmus, olajháborúk stb.) mellett továbbra is ez az az újdonság, amely a szakértő és a laikus közvélemény figyelmét egyaránt magára vonja a világrendszer problémái közül. A szerzők ugyanakkor meg kívánják mutatni azt is, hogy az elméleti hagyományokban rendelkezésre állnak azok a tézisek és modellek, amelyet a világgazdaság mai kutatói jól alkalmazhatnak a jelenkori ellentmondások tanulmányozásában.

A szócikkek nagy többsége a sok helyütt háttérbe szorított politikai gazdaságtant próbálja alkalmazni, a kötet címében jelzett világgazdaságtanon túlmutatva, a világrendszer struktúráit és dinamikáját is figyelembe veszi. A kötet kellő súlyt helyez azon intézmények bemutatására, amelyek a világgazdaságot keretbe foglalják és irányítják, illetve mindezek miatt a társadalmi indulatok és elemzői bírálatok céltáblái lettek az elmúlt negyedszázad során.

A szócikkek között helyet kapott néhány fontos huszadik századi kutató, tudós portréja is, így arcképvázlat található a könyvben a neoliberális irányzat által leggyakrabban hivatkozott Milton Friedmanról, illetőleg a kritikai irányzatok számára fontos néhány szerzőről: John Maynard Keynesről, továbbá Polányi Károlyról, James Tobinról, Joseph Stiglitzről és Immanuel Wallersteinről.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: