Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Bors néni könyve

Bors néni könyve
Bors néni könyve - adatlap
Méretek: SZ: 20cm M: 23cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634152859
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 48
Borító: keménytáblás
1,009 Ft-os megtakarítás!:) Most 25%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,999 Ft
Könyvudvar ár: 2,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Generációk nőnek fel Nemes Nagy Ágnes versein, Bors néni az egyik legismertebb talán közölük. Éveken keresztül játszották Dajka Margit, majd Molnár Piroska főszereplésével a Kolibri színházban Bors néni címmel  a verses mesékből készült színdarabot.

Bors néni könyve három részből áll: Bors néni kertje, Bors néni a malomban és Bors néni beszélgetései. A versek és rövid mesék között Keresztes Dóra sok-sok színes képe található.

3-6 éves korosztálynak ajánlott.

"Lackó csak állt, és nagyon-nagyon piros volt mind a két füle. És ekkor - igen, éppen abban a pillanatban - egyszerre csak előlépett Bors néni. Gömbölyű kis néni volt, apró, ősz konttyal a fején. Hogy honnan lépett elő? Azt nem volna könnyű megmondani. Talán a polcok közül lépett ki, talán a kenyeres pult mögül, de az is lehet, hogy a hűtőszekrényből bújt elő, kezében két csomag fagyasztott tonhallal. Lehet, hogy egyenesen a falból jött ki, vagy fölpattintotta egy csokoládés doboz fedelét, és onnan penderült a földre. Eddig senki sem látta. De most ott volt."

Fülszöveg:

Bors nénit mindenki ismeri. Fent lakik a hetedik emeleten is túl, egy harminchárom ablakú padláson. Ha épp otthon van, mályvát öntöz, és futóbabot futtat a kertjében. Néha háztetőkön lépked Titilla nevű macskájával, máskor pedig elbeszélget a nappal meg a holddal. De a két kíváncsi gyerek, Lackó és Évi is mindig számíthat Bors nénire, ha valami galibába keverednek, vagy ha éjszakai kalandokra vágynak. Nemes Nagy Ágnes klasszikus kötetében egymásba fonódnak gyerekversek és játékos mesék. Minden sorukból sugárzik a szerző védjegyévé vált humor és életigenlés. Bors néni időtlen alakja Keresztes Dóra vidám képein születik újjá.

be
5 ( 5 / 5 )
Hol lakik Bors néni? Ismeritek Bors nénit? Fent lakik ő a padláson, van szobája harminchárom, zeg- zeg- zug, folyosó, folyosó, kamra, kanyarog erre, kanyarog arra, végignézi, végigjárja, innen lát ki a Dunára, a Dunára, Ó-Budára, és az Óperenciára, körbe, körbe, körbe, körbe,körbe, a világra. Ennél többet ki látott? Harminchárom ablakon át harminchárom világot.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Doktor Bubó
Könyvudvar ár: 2,190 Ft
1 vélemény