Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Kósza varjak

Kósza varjak
Kósza varjak - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 19cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634862437
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 40
Borító: keménytáblás
709 Ft-os megtakarítás!:) Most 28%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,499 Ft
Könyvudvar ár: 1,790 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Nagyon rövid utazás

Beírták a naptárba:

holnap megyünk Szatmárba.

Kihúzták  a naptárból:

meg is jöttünk Szatmárból

 

Fülszöveg: "Nagy a világ! És nincsen hossza-vége" - ujjong fel az utazó a Dal, Rómában elején. Nemes Nagy Ágnes versei részben az efféle rácsodálkozások gyönyörűségének köszönhetően olyan népszerűek a felnőttek és a gyerekek körében egyaránt.

A Móra Kiadó új Nemes Nagy-sorozatának legfrissebb kötete csupa újdonságot kínál, amelyre a szerzőt jól ismerő olvasó is örömmel csodálkozhat rá. Ezúttal a költő életében kötetbe nem került írások közül válogattunk. A szó szoros értelmében vett gyerekversek mellett helyet kaptak olyan, eredetileg felnőtteknek szánt darabok, amelyek játékos hangja a legkisebbeket is könnyedén megszólítja. 
A szövegek varázslatos világát Szegedi Katalin illusztrációi teszik teljessé. 

Az Utószóból 
„Minden gyerek költő” - állapította meg Nemes Nagy Ágnes egy videón megőrzött interjúban. Ahogy erre - csaknem ugyanezekkel a szavakkal - Kosztolányi Dezső és Weöres Sándor is rámutatott: a költő és a gyerek képzelete rokon világ. Ami a felnőtt szemében esetleg nonszensz, azt a kisgyerek néha éppoly természetesnek fogja fel, mint a világ többi furcsaságát, vagy épp mérhetetlenül izgalmasnak találhat olyasmit, ami fölött a szülei figyelme átsiklana. 
Ebben a szellemiségben készült a Kósza varjak. Nemes Nagy verseiből a Móra Kiadónál ez már a harmadik gyerekeknek szóló összeállítás, amit egy-egy kortárs grafikus hoz közel az olvasók új nemzedékéhez. Ezúttal az egyértelműen gyerekeknek írt szövegeket olyan művek egészítik ki, amelyeket a szerző eredetileg ugyan felnőtteknek szánt, nyelvi fantáziájuk és zeneiségük azonban a legkisebbeket is elbűvöli. Ebből a szempontból különösen izgalmas például a Szódáskocsi két változata, amelyek itt egymás mellé kerülve mutatják gyerek- és felnőttirodalom árnyalatnyi különbségeit és lényegi azonosságát. [...] 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Bóbita
Könyvudvar ár: 2,290 Ft
1 vélemény
Itt a tél (lapozó)
Könyvudvar ár: 790 Ft