990 Ft alatti könyvrendelést a Könyvudvarban lehet átvenni, postázást csak 990 Ft felett vállalunk.
Tájékoztató az április 7-ei nyitással kapcsolatban Megnézem

Esőváros

Szerző: Bánki Éva
Esőváros
Esőváros - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 22cm
Kiadó: Magvető
ISBN:9631423662
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 300
Borító: keménytáblás
1,900 Ft-os megtakarítás!:) Most 79%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,390 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Tormáék, az egyik família a műszaki újdonságok iránt lelkesedik, minek következtében időnként "robbanások" színesítik krónikájukat. A Bujdosók, a másik család a misztikumhoz, a holtakhoz, a szellemekhez vonzódik, akik lassanként át is veszik náluk az élők helyét, szerepét.
Az elsőkötetes Bánki Éva nagyregénye majd' egy évszázad történésein ível keresztül. Az elbeszélés hátterében a huszadik századi magyar történelem rajzolódik ki - 1918-tól a rendszerváltásig -, miközben két gazdag parasztfamília többgenerációs története szövődik a világesemények közé. A családok ifjabbjai (és öregebbjei) többnyire egymással esnek szerelembe, és a tiltások, a balvégzetű események ellenére a románc generációról generációra megismétlődik - hiába, hogy Európa országhatárai közben átrajzolódnak, hogy a két nemzetiség (szlovák-magyar) lakta (Fel)vidéken a családok közé határt húz Trianon. De véget vethet-e ez az egyes emberek életén túlmutató szerelemnek? És nemcsak a két család között.
Az elbeszélő, egy balsikerű újságíró (többnyire balsikerű) szerelmi kalandjai magyar Decameronként mutatják be a határon inneni és túli Magyarország osztályait, érzelmi viszonyait. A kitérők ellenére a két rokoncsalád sorsa újra és újra egymásba gabalyodik, mígnem a kétfajta családi fátum - a masinák és a szellemek iránti vonzódás - aztán egyetlen "családi találmányban": az internetben ("Csallóköz Project") egyesül. És bár a mű monumentális, figyelmünk egy percig sem lankad, mert nem hagy elkalandozni az izgalmas cselekmény, a megkapóan egyedi nyelvi humor, a mágia és a realizmus.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: