Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Vakfolt (Kalandregény filozófiával)

Vakfolt (Kalandregény filozófiával)
Vakfolt (Kalandregény filozófiával) - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Holnap
ISBN:9789633491003
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 471
Borító: puhatáblás
2,410 Ft-os megtakarítás!:) Most 83%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,900 Ft
Könyvudvar ár: 490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A hidegháború éveiben járunk. 1953, Sztálin halott. Egy fiatal lány rohan keresztül Európán. Menekül, vagy mint az ÁVH első női kémje ő tartja kezében a történet szövevényes szálait? Politika? Szerelem? Árulás? Valahol éppen vagyunk… Egy visszafelé épülő történet közepébe csöppen az olvasó. Az intellektuálisan is izgalmas kalandregényben a mára ikonná emelkedett hősök a lét alapkérdéseire keresik a választ.

Tormás sonkatekercs a Mézesmackóban, ÁVH-s kínzás, buta-női-klisék a világ becsapására, szökés az éjszakai tengeren és szex, ami szerelem is lehetne - vagy tán az is. Majdnem olyan, mint egy amerikai kémtörténet. De mélyebb, sűrűbb, sokkal közelibb. Ez történt velünk! Ki meri meglátni azt, ami a Vakfoltban összegyűlt? Ki mer belenézni saját történelmi sötétségébe? Katonalány készen áll, hogy a tudatfolyam-regény erős hullámain a gyalázatos, nem feledhető '50-es évekbe vigye vissza a bátrakat. Gyerünk! (Aczél Petra egyetemi docens)
A mágikus realizmus egy újabb, nagyszerű kísérlete ez a regény. Döbbenetes dokumentumok és mítoszok furcsa örvénylése. A történelem és az emberi sorsok titokzatos egybefonódása. Létünk törékeny tétovasága lebeg a mindennapjaink felett. Olvasása szellemi kaland. (Hankiss Elemér gondolkodó)
Úgy indul, mint egy szélesen, lassan áradó, már-már hagyományos társadalmi regény. Történelmi körkép, előterében személyes és családi drámák. De az elbeszélés szövete váratlanul kifeslik, előbukkan, szétágazik, eltűnik, visszatér egy-egy furcsa cselekményszál. Mintha a terjeszkedő parancsuralom szorongató közegében egy erre-arra kanyargó kémtörténetet olvasnánk. A színtér fél Európa, titkosszolgálatok áttekinthetetlen harctere, s közben: édes és baljós szerelmek, találkozások. Cso-
dáljuk a mértanian pontos szerkezetet, a zegzugos, sokfelé villámló belső monológokat. Nagyszerű olvasmány. (Lator László irodalmár)
Kitűnő írás, érdekes, izgalmas, érzéki. Roppant erős hangulata van! El vagyok varázsolva! (Mohás Lívia író, pszichológus)
 

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
A Halvaszületett
Könyvudvar ár: 390 Ft
Április Berlinben
Könyvudvar ár: 790 Ft