Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Gyöngyi gyöngysora (Nyelvkincstár)

Gyöngyi gyöngysora (Nyelvkincstár)
Gyöngyi gyöngysora (Nyelvkincstár) - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 23cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634159438
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 104
Borító: puhatáblás
509 Ft-os megtakarítás!:) Most 29%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,699 Ft
Könyvudvar ár: 1,190 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Kíváncsian vártam a Nyelvkincstár sorozat legújabb tagját, mert az előző részek nagyon tetszettek. Sőt, nemcsak nekem, a szülők és iskolák is folyamatosan rendelik a korábban megjelent köteteket. A szólások-közmondásos Két bolond százat csinál, és a Kivirágzott a fánkfánk c. részek mellett az Ly vagy J témakörével foglalkozó Sirály a király talán a legnépszerűbb.

 

A most megjelent kötet címe: Gyöngyi gyöngysora, amihez, az eddigiekhez hasonlóan, egy azonos címet viselő feladatgyűjtemény is vásárolható.

Ebben a részben nem egy összefüggő mese, hanem több történet olvasható. A bevezetőt most is Bölcs Elekné Gyöngyi mondja el, aki a könyvek “szerzője”. Az első fejezet címe: Betűrendes társaság. 23 nyüzsgő vadmalacocska ebédeltetése kapcsán ismerkedhetünk meg az ábécérend szabályaival.

A második fejezetben Riki és Sercli a két kis törpe ügyködik és beszélget egymással. Sos-sok ige kapcsolódik hozzájuk, és egy idő után kiderül, hogyha Riki csinál valamit, annak csak -ik lehet a vége. Sercli viszont többek között dideregni, kornyikálni, kézen állni szokott. Barátnőjük Titanilla segít nekik felismerni a “bűvös igeragozás” szabályait.

A 3. fejezetben Doktor Pancser segítségével, aki egy robotot készít Zsömi, a büfésnő tanácsára, az igekötős igék világához kerülhetünk közelebb.

A galaktikus találkozás c.mesében rengeteg jelző villan elő, az azt követő történetben pedig az eldöntendő kérdés kap főszerepet. A zárófejezetben pedig toldalékos főnevekkel foglalkozik a varázsló. A sorozat többi tagjához hasonlóan, a könyvekben szereplő tudásanyag és a “mesekörítés” aránya nagyon jó, a könyv olvastatja magát, nincs szájbarágós ismeretanyag átadás. Szeretem Bosnyák Viktória humorát, szellemes, játékos megoldásait, ahogy észrevétlen biztos tudássá varázsolja a nyelvtani szabályokat.

A könyv felépítéséről még néhány szó. A kisalakú, puhatáblás kötetek jól kézre állnak, könnyen beférnek akár az iskolatáskába is. 3-4 oldalanként Szűcs Édua vidám, fekete-fehér rajzai kísérik a szöveget.

A fejezeteket Gyöngyi bagoly képes nyelvtörője választja el egymástól. Például: Szerencsen egy szerecsen szerencsésen szerepel, szereti a szerecsen reszelni a szerecsen… diót.

Minden fejezet végén 3-4 elgondolkodtató kérdést olvashatunk az adott témakörben, például A nagy eldöntögető c. fejezet végén ez áll: “Döntsétek el: szereti e Dönci a Brokkolit, nyerít-e a vasaló,és hogy mi nagyobb: a legnagyobb törpe vagy a legkisebb óriás!”

Fülszöveg:

Ki ne ismerné Bölcs Elekné Gyöngyit, a Nevenincs erdőben élő bájos gyöngybagolyt? Azt már kevesebben tudják róla, milyen nagyszerű mesemondó. Férje javaslatára most lejegyzett egy csokorra – pontosabban gyöngysorra – való történetet. Vajon hogyan kell ábécésorrendbe állni? Mi az ikes igék rejtélye? És hány igekötő kószál Doktor Pancser robotos meséjében? De találkozhatunk galaktikus jelzőkkel, óriási eldöntendő kérdésekkel, sőt még a híres varázslóval is, aki toldalékos főneveket varázsol. Két mese között pedig jót kacaghatunk Gyöngyi kacifántos nyelvtörőin.

A Nyelvkincstár-sorozat többi kötetében a szórakoztató kalandok közben alaposan megismerkedhetsz a j-s és ly-os szavakkal, a többértelmű kifejezésekkel, a leghíresebb, kacifántos írású történelmi családnevekkel és magyar földrajzi nevekkel, sőt kétszáz szólással és közmondással, illetve számos szinonimával is. Ha elolvasod ezeket a könyveket, biztosan ötöst kapsz helyesírásból.

Országszerte ajánlott sorozat!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: