Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Ezt nevezem! – Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez (Nyelvkincstár)

Ezt nevezem! – Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez (Nyelvkincstár)
Ezt nevezem! – Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez (Nyelvkincstár) - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 23cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634151791
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 48
Borító: puhatáblás
209 Ft-os megtakarítás!:) Most 26%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 799 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Bosnyák Viktória Nyelvkincstár-sorozatában megjelent könyvek mindegyikéhez tartozik egy feladatgyűjtemény is. A feladatokat Csájiné Knézics Anikó vezetőtanító állította össze, mindig az adott könyvnek megfelelő témában. A feladatgyűjtemények a könyveknél kicsit nagyobb méretűek, a fekete-fehér rajzokat (ahogy a könyvekben is) Szűcs Édua készítette. Feladattípusok: villámkérdések, szemfüles (különböző alakzatban elrendezett szavakat olvasás után visszaadni), hiányos mondatokat kiegészíteni, rajzolós feladatok, hosszú betűsorokban értelmes szavakat keresni, igaz-hamis kérdések stb.

A feladatgyűjtemények címlapja  "A tanítók egyesületének ajánlásával" körpecséttel büszkélkedhet. A sorozatban többek között megjelent A sirály a király? (ly-s szavak helyesírása), Amikor kivirágzott a fánkfánk (többjelentésű szavak), Ezt nevezem! (nehéz helyesírású tulajdonnevek), Elek merre keresselek? (nehéz földrajzi nevek helyesírása) feladatgyűjteménye.

Az ezt nevezem! című feladatgyűjtemény sok-sok feladattal dolgozza fel, az azonos című könyv nyelvtani anyagát, a tulajdonnevek és azon belül a személynevek helyesírását. A többször szereplő rendhagyó helyesírású személynevek írásképe játékosan rögzül a gyerekek fejében, és a füzet végére már könnyű lesz a válasz például ennek a fejezetnek a címadó kérdésére: Szécsényi? Széchenyi? Széchényi?   

Fülszöveg:

Az Ezt nevezem! című meseregény és a hozzá tartozó feladatgyűjtemény a tulajdonnevek, azon belül a személynevek helyesírásával foglalkozik. Bosnyák Viktória 13 fejezetből álló történetében megtalálható valamennyi olyan híres magyar személyiség vezetékneve, amelynek rendhagyó a helyesírása, és eltér a fonetikus írásmódtól. Ez a feladatgyűjtemény - a meseregény otthoni vagy tanórai feldolgozásaként - az olvasástechnikai, szövegértési, valamint a nyelvtani készségfejlesztésben játszik fontos szerepet. A regény valamennyi fejezetéhez azonos koncepció szerint összeállított feladatsor tartozik.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: