Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Hagyományszakadás után

Hagyományszakadás után
Hagyományszakadás után - adatlap
Kiadó: Múlt és Jövő
ISBN:9639171247
Kiadás éve: 1999
Oldalszám: 284
Borító: puhatáblás
510 Ft-os megtakarítás!:) Most 46%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,100 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Az esszékötet írásainak zöme először a Múlt és jövő folyóiratban jelent meg, ezért témaválasztásában jelentős szerepet játszik a tény, hogy a szerző megfigyeléseit, problémafelvetéseit, az új Múlt és jövő alapítószerkesztőjeként tette meg. Az esszék zöme a nyomasztó emlékekkel terhes folyamat megtisztítására és meghatározására tesz kísérletet: Mit jelent a mai, rendszerváltozás utáni Magyarországon zsidónak lenni? A jó fél évszázada elsüllyedt szellemi talapzatokat, értékeket, mintákat kutatja, az elszakadt szálakat próbálja összekötni, a folytathatóság reményében. Így Scheiber Sándor, Komlós Aladár, Pap Károly, Ámos Imre egyszerre modern, zsidó és egyetemes életművét aktualizálja és ajánlja követésre - a kortársak közül pedig Heller Ágnesét.

A holocaust szellemi pusztításának mértéke után érdemes-e, lehet-e újra meggyökeresíteni a hagyományt? Összekötni a jelenben a múltat és a jövőt? A dilemmára nem kapunk egyértelműen megnyugtató választ.

Kőbányai János az asszimiláció és integráció különböző stratégiáit 150 évre visszamenő mélyfurásokkal mutatja be. Szenvedélyes keresését intellektuális érdeklődés és önlegitimációs bizonyosságkeresés sarkallja – hiszen a kételyekkel, vonzásokkal és választásokkal teli problémadzsungel vérre menően kapcsolatban áll mindazzal, amivel íróként és egy zsidó szellemi műhely vezetőjeként naponta szembesül.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: