Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Hú *

Szerző: Fekete István
Hú *
Hú * - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789631194296
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 320
Borító: keménytáblás
200 Ft-os megtakarítás!:) Most 8%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,490 Ft
Könyvudvar ár: 2,290 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Móra Kiadó az egyik legnépszerűbb magyar író emlékének áldozva indította útjára, a Fekete István művei című sorozatot. A kemény kötésű könyvek címei közül nem maradhatott ki aTüskevár, az állattörténetek (Hú, Lutra, Vuk,...). 

Bakai Piroska teljes oldalas, fekete-fehér rajzai díszitik a könyvet. 

Fülszöveg:

A folyók fölött emelkedő magaspart barlangjaiban emberemlékezet óta baglyok élnek. Az egymást váltó nemzedékek mindig ide hordják zsákmányukat, itt költik ki és nevelik fel fiókáikat, engedelmeskedve a bagolyélet sok évezredes törvényeinek. De sorsuk összefonódott az e tájon élő emberek sorsával is; a tatárjárás, a török hódoltság, a szabadságharc néhány jelenete ott tükröződött nagyra nyitott, figyelő szemükben. Ebben a folyóparti barlangban született Hú is, itt táplálták szülei, de mielőtt kirepülhetett volna, megjelent a barlangban az ember, és magával vitte Hút és két testvérét. Ezzel kezdődik a történet, melynek során Hú sok különös tapasztalatot szerez az emberek világában, míg végül visszanyeri szabadságát. De vajon tud-e, akar-e élni a visszanyert szabadsággal?

be
5 ( 5 / 5 )
Fekete István sok, méltán népszerű könyvet írt, számomra a Hú volt az első amit olvastam tőle. Nagyon megragadott az a hangulat, ami elfogott a történetet olvasva. Az éjszakai tájak, az uhu szemszögéből megfigyelt események rendkívül érzékletes, eredeti stílust adnak a regénynek. Ennyi idő távlatából már azért nem emlékszem tisztán a részletekre, azt hiszem ezt a történetet nem is filmesítették meg, itt az ideje tehát újra olvasni. Valamint a lányomnak is ajánlani fogom, aki még tőlem is jobban kedveli az állatokat.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még