Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Bogáncs (keménytáblás)

Szerző: Fekete István
Bogáncs (keménytáblás)
Bogáncs (keménytáblás) - adatlap
Méretek: SZ: 15cm M: 20cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789631198973
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 304
Borító: keménytáblás
709 Ft-os megtakarítás!:) Most 23%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,999 Ft
Könyvudvar ár: 2,290 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A Móra Kiadó az egyik legnépszerűbb magyar író emlékének áldozva indította útjára, a Fekete István művei című sorozatot. A kemény kötésű könyvek címei közül nem maradhatott ki aTüskevár, az állattörténetek (Hú, Lutra, Vuk...). 10-18 éves gyerekek, ifjú olvasók mellett felnőtteknek is ajánljuk ezeket a könyveket. Biztos, hogy az újraolvasásuk nagy élmény lesz, Fekete István nyelvezete, humora másképp mutatkozik meg nekünk... 

"… a szőlőskertekből édes, meleg illat folyt ki az utakra, amit a darázsfészek, az éretlen szőlő, a kakukkfű és zsálya leheltek, megmelegedve öreg pincék fehér fala mellett, késő őszi mámort ígérve a kora nyári vándoroknak." 

Fülszöveg:

Bogáncs pumi a javából. Tehát nem puli, hanem pumi, amely ugyancsak a pásztorkutyák felekezetébe tartozik, de belül nyurgább a csontozata, kívül pedig rövidebb a szőre - mutatja be az író főhősét, aki pusztai terelő kutyaként boldogan csaholva végzi a dolgát a nyáj őrzésében, hűséggel követve gazdája minden intését.

Egy napon azonban elszakad a pusztától, új és új kalandokba keveredik, még a cirkuszi mutatványosok világába is belekóstol. A hosszasra nyúlt bolyongás minden érdekessége és izgalma sem feledteti azonban származását, szíve és ösztöne végül is visszavezérli természetes környezetébe, az öreg juhászhoz.
A kötet - a Fekete István életműsorozat darabja - ajánlott iskolai olvasmány, de kellemes kikapcsolódást nyújt a felnőtt olvasónak is.

be
5 ( 5 / 5 )
Fekete Istvántól az első olvasmányom a Hú volt. Nagyon fiatal voltam még, de már akkor megragadott az író stílusa, a leírásai, helyzet ábrázolásai. Ott egy uhu bagoly szemével mutatja be a világot, itt pedig egy terelő kutya kalandjain keresztül ismerkedünk a természettel, az ember és állat viszonyrendszerével. Mivel ez így eléggé tudományosan hangzik, megnyugtatok mindenkit, a Bogáncs egy nagyon is olvasható, szórakoztató és érdekfeszítő történet. Ha valaki például tv-ből ismeri a Tüskevár vagy a kis Vuk történetét, annak biztosan nem kell különösebben ajánlgatni azt a könyvet sem.
be
5 ( 5 / 5 )
Nem is tudom miért nem olvastam eddig. Igaz a szüleimnél most bukkantam rá. Egyszerűen csodálatos, valószínű pont most volt rá szükségem. Kislányomnak a Lassiet kell kiolvasni, ajánlottam neki, hogy előbb a mi magyar kutyusunkat olvassa el. Bár lehet neki még nem adna annyit. Hihetetlenül szépen van megírva. Kimondottan örültem, hogy nem a mai regényeknek megfelelően csak úgy oda van „dobva” a szöveg. Hanem ha kellett 3 sorban is csodálatosan ki lehet fejezni egy-egy gondolatot. Nem olvastam gyorsan, de nem is akartam. Minden nap csak egy kicsit, hogy a lelkem felfrissüljön. Olvastam vidéken is anyóséknál kutyák, cicák, tyúkok társaságában. Szerencsére a vidéki élet nem áll tőlem távol, kiskoromban minden nyaramat nagymamámnál egy kis szabolcsi faluban töltöttem. Vissza is hozta azt a nyugodt hangulatot. Azt hiszem fogok még Fekete Istvántól (eddig csak a Tüskevárt – kötelező olvastam) olvasni. Egyszerűen szívet melengető annak minden szépségével, szomorúságával együtt!
be
5 ( 5 / 5 )
Gyönyörű tájleírások, szókapcsolatok és találó hasonlatok. Ezek a szavak jutnak eszembe mikor visszagondolok a történetre. Nagyon tetszett, hogy az olvasó más megvilágításban láthatja az emberek és állatok mindennapjait, méghozzá Bogáncs szemén át. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még