Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Kincskereső kisködmön

Szerző: Móra Ferenc
Kincskereső kisködmön
Kincskereső kisködmön - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789631195682
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 176
Borító: puhatáblás
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Gyönyörűen megírt, ízes nyelvezetű, fájdalmasan szép meséje ez Móra Ferencnek, melyet 1918-ban írt saját gyerekkori élményei alapján. A történetet finoman kísérik Reich Károly fekete-fehér rajzai.

 A regény általános iskolában kötelező olvasmány.

Fülszöveg

Móra Ferenc talán legismertebb, önéletrajzi ihletésű ifjúsági műve. A kis Gergőt édesapja, a szegény szűcs végtelen szeretettel és bölcsességgel neveli. Saját bőrén, tapasztalatok árán gyarapodik a kisfiú világról való ismerete, s ez mélyebb nyomokat hagy benne, mintha csak a szülői intelmeket hallgatná. Az áhított kisködmön lassan, de sok-sok szeretettel készül. Nem is meglepő, hiszen csodaködmönt varr a szűcsmester, melyben tündér fog lakni. Márton szűcs sok mindent mesél fiának, miközben a kisködmönbe belehímzi szíve minden szeretetét. Így lesz belőle csodaködmön, ami azonban csak akkor kényelmes, ha viselője mindig igazat mond, emberül viselkedik.

be
5 ( 5 / 5 )
Gyermekkorom egyik meghatározó olvasmány-élménye, ma is elfog az a különös hangulat amit akkor éreztem, ha Cintulára, a kis Bicebócára, vagy éppen az öreg Küsmödire gondolok. Emlékszem, a regény hatására megtanultam Móra Ferenc Apám című versét is, bár nem volt kötelező, egyszerűen csak tetszett. Ma már mindössze két sorát tudom fejből idézni, de ha eszembe jut, valami nagy ürességet és megfoghatatlan hiányt érzek, hiszen én is apámra gondolok: „Az öreg szűcs már nem panaszkodik, Az öreg szűcs már szépet álmodik.” Maga a történet felejthetetlen, aki egyszer elolvassa, el fogja másodszor is, mert a Kincskereső kisködmön olyan értékeket hordoz, ami végigkísér egy életen át.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még