Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Légy jó mindhalálig

Légy jó mindhalálig
Légy jó mindhalálig - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789631194838
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 312
Borító: puhatáblás
809 Ft-os megtakarítás!:) Most 26%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,999 Ft
Könyvudvar ár: 2,190 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Móricz Zsigmond regénye A Légy jó mindhalálig 1920-ban jelent meg. Több, mint 30 kiadást ért meg, kétszer megfilmesítették, majd nagy sikerű musical is készült belőle.

A regény mondanivalója egy mondatban, a regény címe: Légy jó mindhalálig! Arra buzdít a könyv, hogy a nehézségeinken úrrá kell lennünk és nem szaban feladni az elveinket. Az örök emberi igazságok, mint az igazmondás, a becsület, az erkölcsi tisztaság fontosságát hangsúlyozza.

Fülszöveg:

Nyilas Misi szorongó kiskamasz, aki nem találja a helyét a debreceni kollégium falai között. Szerencsétlen véletlenek folytán a felnőttek olykor kegyetlen világával is kénytelen idejekorán szembesülni. A nyakába szakadt felelősség súlyát addig-addig hordozza magában, míg végül rá kell jönnie: „Én nem akarok debreceni diák lenni tovább!"
Móricz Zsigmond társadalomkritikájával ugyan elsősorban a felnőtteket akarta megszólítani, pontos gyerekkarakterei és az egész könyvből áradó humanizmus miatt azonban máig az egyik legfontosabb magyar ifjúsági regényként olvassuk és szeretjük Misi történetét.

be
5 ( 5 / 5 )
Nyilas Misi története szerintem a legtöbbünknek ismerős. Már nem emlékszem pontosan, hogy kötelező vagy csak ajánlott volt az iskolában. De a történet bennragad az ember memóriájában, és azt gondolom egyrészt elgondolkodtat, másrészt a helyes út irányába terelget mindannyiunkat. A debreceni kisdiák harca a felnőttek világával, az előítéletekkel és rágalmazásokkal, ebből a következtetések és tanulságok levonása a regényt újraolvasva talán még könnyebb. A gyermekeinknek pedig szinte kötelezően kell legyen egy Légy jó mindhalálig kötet a polcon.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Kincskereső kisködmön
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
1 vélemény
Lassie hazatér (Móra Klassz)
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
2 vélemény
Tüskevár (keménytáblás)
Könyvudvar ár: 1,790 Ft 1,490 Ft
4 vélemény
Egri csillagok (Móra Klassz)
Könyvudvar ár: 3,090 Ft