Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Szamarat fogtam kötél nélkül

Szerző: Gágyor József
Szamarat fogtam kötél nélkül
Szamarat fogtam kötél nélkül - adatlap
Méretek: SZ: 18cm M: 18cm
Kiadó: Lilium Aurum
ISBN:9788080623760
Kiadás éve: 2008
Oldalszám: 98
Borító: keménytáblás
1,700 Ft-os megtakarítás!:) Most 68%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,490 Ft
Könyvudvar ár: 790 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Nem hiszem, hogy akadna köztetek olyan, aki még ne próbálkozott volna valakinek a beugratásával. Ha máskor nem, hát április elsején bizonyára. Elképzelem, milyen büszkén pirítottatok rá beugratott társatokra: Április első bolondja! A játékok világában jelentős helyet foglalnak el a beugratók. Ezek, mint nevük is elárulja, arra szolgálnak, hogy valakit becsapjunk, rászedjünk, megtévesszünk, félrevezessünk velük.

A másikat becsapni akaró kérdést ad fel társának, vagy ártatlan hangzású szöveg elmondására kéri fel, s ha az „beugrik”, már hangzik is a rárímelő vagy prózai kárörvendő kijelentés. A beugratók, akárcsak a csúfolók, nem arra irányulnak, hogy valakit komolyan megsértsenek, gúny tárgyává tegyenek; egy-egy jól sikerült rászedésen mind a beugrató, mind a beugratott általában jót kacagnak.

Igaz, a rászedett társ kacagásába egy kis bosszúság is vegyül, de harag nincs. A beugratóknak viszonylag nagy csoportjuk van, s különféle műfajokban is megjelenhetnek, mint például a mesékben (felelgetős mesék, mondókamesék, végtelen mesék, csalimesék), találós kérdésekben, viccekben, az ölbeli gyerme kekkel való játékokban, ijesztgetőkben, tréfás kérdésekben, zálogszedő játékokban, az emlékkönyvirodalomban, sőt még tréfás sírfeliratban is. A játékok folyamán élesebb lesz a felfogóképességetek, találékonyabbak lesztek, s nyelvi leleményességetek is sziporkázóbbá válik.

Könyvecskénk csupán a Galánta környéki falvakban felgyűjtött beugratókat tartalmazza. Persze ez nem jelenti azt, hogy az egyes beugratók -legalábbis változataikban- más magyar nyelvterületen ismeretlenek lennének. Feltételezem, hogy könyvecskénk anyagát még további beugratókkal is tudnátok bővíteni. Megjegyzést érdemel, hogy könyvünkből a durva beugratókat szándékosan kihagytuk. Szívből kívánom, hogy minél több társatokat sikerüljön beugratni, s ezen velük együtt jót derüljetek. Még az sem baj, ha a rászedett társatok megfenyeget: No ezt tőlem még visszakapod! Gágyor József

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Édes kincsem, kis virágom
Könyvudvar ár: 790 Ft
Itt a tavasz (lapozó)
Könyvudvar ár: 990 Ft
Satyricon (Kalligram)
Könyvudvar ár: 1,990 Ft 390 Ft
Táltosmalac
Könyvudvar ár: 390 Ft
Szomorú, vidám (lapozó)
Könyvudvar ár: 990 Ft
1 vélemény