Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Ugyanaz a folyó

Szerző: Lipcsey Emőke
Ugyanaz a folyó
Ugyanaz a folyó - adatlap
Kiadó: Kalligram
ISBN:9789634682493
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 216
Borító: keménytáblás
1,010 Ft-os megtakarítás!:) Most 28%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,500 Ft
Könyvudvar ár: 2,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

,,Vannak történetek, amelyek úgy, ahogy vannak, kerek egészet alkotnak. Semmit nem kell rajtuk igazítani. Az én történetem is ilyen. Mielőtt az erdőbe elvonultam, nem gondoltam, hogy az életem valaha is kerek egésszé áll össze. Engem mégsem a történet izgat, hanem az, ami mögötte van. Mert a lényeges dolgokat csak belül lehet megtalálni. Ha nem azt követed, ami belülről fakad, akkor az úton, amelyen jársz, egyre többet veszítesz el önmagadból, s mire az út végére érsz, semmi nem marad abból, ami te voltál."

Napjainkban sok szó esik az identitásról, illetve annak hiányáról. Ez a novelláskötet az identitás kérdéskörét helyezi fókuszba. A történetek hosei akarva-akaratlanul azonosulnak, vagy képtelenek azonosulni a sorsukkal, a nemükkel, a munkájukkal, a rájuk rótt feladatokkal és kihívásokkal, a nemzetükkel, otthon érzik magukat ott, ahol vannak, vagy önmaguk elöl is menekülnek. A novellák Magyarországon, vagy valahol Európában játszódnak.

A hosök sorsa összefonódik az adott kor meghatározó eseményeivel, eszmevilágával és társadalmi jelenségeivel. A könyv ,,kulisszáihoz" tartoznak a terrortámadások, a világjárvány, az elmagányosodás, a digitális tér, a kommunista diktatúra embertelensége, egy disztópikus világ réme. A jelenkor történelme nagyban meghatározza a hosök mozgásterét, ugyanakkor identitástudatuk, vagy éppen annak hiánya számtalan egyéni választást kínál számukra.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: