Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek
AKCIÓ 20. századi magyar sorsok - 10 könyv egy csomagban
20. századi magyar sorsok - 10 könyv egy csomagban - adatlap
Kiadó: Ismert hazai kiadók
Kiadás éve: változó
Borító: vegyes
23,535 Ft-os megtakarítás!:) Most 85%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 27,525 Ft
Könyvudvar ár: 5,500 Ft Akciós ár: 3,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomagokat csak online rendelésre állítjuk össze, nincsenek elkészítve a Könyvudvarban. Kérjük, hogy bolti átvétel esetén is küldjön előre rendelést!

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Elvarázsolt kert (Életrajzi mozaik / Ötvenhattól Afrikán át a svájci hegyekig)
  2. Életem története - A Dunától a Mekongig Ausztrálián át
  3. Gallföldön, rabságban (Hadifogoly-emlékezések)
  4. Szarvasról Rómába - Diplomáciai küldetésben
  5. Egy hadmérnök életútja - Haris Béla 1901-1979
  6. A világháborúból Amerikába (Úton hatvan éven át)
  7. Menekültek menedéke (Emlékek és iratok)
  8. Kileng az inga (Tempora mutantur)
  9. Nyugatosok (Hadifogoly-emlékezések)
  10. Tiroli muskátli magyar erkélyen (Huszonegy beszélgetés nyugati magyarokkal)

A csomagban lévő 10 könyv rövid leírása:

Elvarázsolt kert (Életrajzi mozaik / Ötvenhattól Afrikán át a svájci hegyekig)
1956 a Forradalom éve volt (a véres megtorlásé, a kockázatos menekülésé), 1957 azonban számunkra, akik elhagytuk az országok, egy új élet kezdetét jelentette, tele szorongással és reménységgel... Kedvező válaszok reményében, kerültem föl a svájci menekülttáborok "maradékait" összegyűjtő katonai lágerbe, amely az Alpok egyik híres téli üdülőhelyén, Lenk im Simmentalban volt... megérkeztek álláskereső leveleimre a válaszok a világ minden tájáról. Mivel a nyugati kőolajkutatás éppen akkor indult hirtelen fejlődésnek, kapva kaptak a szakembereken (magyarnak lenni pedig kitűnő ajánlólevél volt!)...
Mindenható és mindentudó emberek voltak a régi fúrómesterek- némelyik immár 20-30 esztendeje a szakmában. A hiányzó gépalkatrészeket, káromkodva bár, de maguk esztergálták, és a fúróiszap összeállításához sem volt szükségük tudós vegyészre. Egyedül a geofizikai méréseket végezte külön csoport. Ami pedig a politikai fölfogást illeti, soha "reakciósabb" társaságot! Nagylengyel. Tornyok nyája és bölcsen bólogató, rozsdás szivattyúk, melyek a téli hidegben megdermedt, sűrű kőolajat segítették a felszínre. Kemény, kegyetlen munka, és szertelen vigadozások! A bányásznap, a karácsony, a szilveszter néha egy hétig is eltartott. Mindig akadt valakinél "maradék" bor, "maradék" nyúlpecsenye.
További ismertető, tartalomjegyzék a könyv saját adatlapján.

Életem története - A Dunától a Mekongig Ausztrálián át
Az ausztráliai magyar emigráns szerző megható őszinteséggel tárja elénk eseményekben kétségkívül igen gazdag életútját, amelyet ugyan szinte könnyeddé színez a szerelemre mindig kész "tanúságtevő" emberi karaktere. Azonban drámai szerelme Ausztrália vezető színésznőjének szépséges leányával, az öngyilkossá lett Suzyval, vagy barátsága a Nobel-díjas Patrick White-al és más események elgondoztató leírásai a maradandó értékek közé emelik ezt a minden bizonnyal érdekfeszítő és olvasmányos élettörténetet.

Gallföldön, rabságban (Hadifogoly-emlékezések)
„1944. október 15-e után, a hatalomra került Szálasi-rezsim kétségbeesett intézkedése volt a totális mozgósítás, vagyis valamennyi emberi és gazdasági erőnek a háború szolgálatába állítása és ezzel összefüggésben emberek és értékek tömeges kitelepítése a biztonságosnak vélt Németországba. Ennek a téveszmének esett áldozatul sok tízezer magyar fiatal, a „levente-korú” generáció, akiket erőszakkal gyűjtöttek össze és tereltek táborokba, hogy kockáztassák életüket, egészségüket olyan célokért, amelyeket jószerével fel sem foghattak.
A háború egyik legkegyetlenebb szeletének, a fiatalok elhurcolásának a történeti feldolgozására vállalkozott Harsányi László, amikor a személyes élmény erejével tárja fel 26 Pápa-környéki fiú kálváriajárását a szülőháztól a francia fogolytáborig. Nehéz feladatra vállalkozott, hiszen olyan eseményekről ír, amelyekről nem készültek dokumentumok, azokat csak az emlékezet őrzi. De kellenek a vállalkozó szellemű szerzők … mert ezek teszik teljessé a háborúról megalkotott képet… mert nem csak informálnak, hanem állásfoglalásra is kényszerítenek mindenfajta háború, erőszak és törvénytelenség ellen.”

Szarvasról Rómába - Diplomáciai küldetésben - még nincs bekapcsolva
Fontos, értékes és tanulságos könyvet tart a kezében a tisztelt Olvasó. Misur nagykövet önéletrajza jóval több, mint személyes emlékezet: pontos, lényegre törő vallomás egy hosszú és küzdelmes diplomata életpályáról, amely egy dél-alföldi kisvárosból indul a háborút követő években, és egészen a rendszerváltásig kíséri Magyarország állandó helykeresését az új Európában.
Misur György olyan generációhoz és társadalmi közeghez tartozott - az a bizonyos "fényes szelek" nemzedéke - az 1945 utáni években, amely hitt az épülő szocialista rendszerben. A csalódások azonban korán elkezdődtek a fiatal diplomata számára, aki az 1956 előtti Lengyelországban szolgálva már a saját bőrén tapasztalhatta a sztálinizmus viszontagságait, a fennálló rendszer embertelenségét.
Az óvatosan, de megalkuvás nélkül megfogalmazott kritikák sokáig hátráltatták Misur György további karrierjét, ugyanakkor növelték az akkor még rendkívül fiatal diplomata informális tekintélyét. Ennek jeleként értékelhetjük első olaszországi kiküldését (1971-1975) első beosztotti minőségben, majd a nyolcvanas években (1986-1991) a Magyarország számára kulcsfontosságú római nagyköveti poszt betöltését.
További ismertető a könyv saját adatlapján.

Egy hadmérnök életútja - Haris Béla 1901-1979
Jelen kötetben egy olyan ember életpályája bontakozik ki az Olvasó előtt, aki kivételes modern kori polihisztorként (kiváló tervezőgépészmérnök, bátor katona, tehetséges rajz- és festőművész, kiemelkedő sportoló) élte túl a huszadik század vérzivataros korszakait.
Haris Béla hadmérnök alezredes élete természetesen nem egyedi a diktatúrák emberpróbáló évtizedeiben, hiszen tíz- és tízezrek osztoztak hasonló vagy még súlyosabb megpróbáltatásokban. Ami kiemeli őt a meghurcoltatást és kitaszítottságot elszenvedő kortársai közül, az elfeledett vagy tudatosan elfeledtetni kívánt magas színvonalú mérnöki munkáinak nagy száma, szilárd katolikus jelleme és erkölcsisége. Életének legnehezebb periódusaiban humanizmusa, nemzetének és családjának mélyen gyökerező szeretete segítette át megpróbáltatásai elviselésében és töretlen alkotókedvének fenntartásában. Megaláztatásai, élete végéig tartó megbélyegzettsége, családtagjainak hátrányos megkülönböztetése ellenére több tucat katonai és polgári létesítmény, berendezés létrehozásában működött közre az idők folyamán, amelyek közül sokat még ma is nap mint nap használunk.
Haris Béla életével és tevékenységével, gyarlóságain és hibáin mindig felülemelkedni képes emberként rászolgált az utókor tiszteletére, megbecsülésére, és követendő példaként állítható a jövő nemzedéke elé.

A világháborúból Amerikába (Úton hatvan éven át)
A Mundus Kiadó életrajzokat közzétevő sorozatának most megjelenő darabjában Hadek Róbert magyar származású állatorvos visszaemlékezéseit olvashatjuk - több mint hatvan, saját bevallása szerint "úton töltött" év krónikáját.
Története 1944 októberével veszi kezdetét, ekkor került fel az Állatorvosi Főiskola hallgatójaként az akkor nyilasuralom alatt levő Budapestre. Miután megszökik a francia hadifogságból, már nem tér haza: két évig tartó bécsi tartózkodás (és diplomaszerzés) után Nagy-Britanniába disszidál, ahol bár betegápolóként kezdi, rövidesen a glasgow-i egyetem előadója lesz.
Kanadába az '50-es évek derekán települ át magyar származású feleségével és három gyermekével, ahol a Montreal-Edmonton-Chicago-Ames útvonalon ingázik egyetemi oktatóként. Véglegesen azután a család Chicagóban telepszik le - ahol a mai napig békességben éldegél.

Menekültek menedéke (Emlékek és iratok)
Egy magyar humanista a 20. században
Id. Antall József (1896-1974) a második világháború éveiben a Belügyminisztérium osztályvezetőjeként, kormánymegbízotti felhatalmazással irányította a hazánk földjére lépő százezernyi lengyel menekült, az ugyancsak nálunk menedéket kereső zsidó, francia, délszláv, olasz, orosz és más menekülők befogadását és ellátását, valamint a több hullámban érkező, közel kétszázezer határon kívüli magyar sorsának az alakítását.
Tevékenységéért lengyel, angol és izraeli kitüntetésben részesült, de tetteiről itthon évtizedeken át alig lehetett szólni. Feljegyzéseiben áttekinti családjának és saját ifjúkorának történetét is, és tárgyalja kora magyar politikájának olyan összefüggéseit, amelyekről még dokumentumok sem maradtak fenn. A kötet értékét emeli az Antall-család gyűjteményéből válogatott páratlan értékű fotóanyag.

Kileng az inga (Tempora mutantur)
Egy arisztokrata festőművésznő emlékiratai
A kötet olyan rendhagyó életrajz, amelyben egyidejűleg pillanthatunk be a történelmet formáló alakok portréin keresztül és az események egymásutánját hűen követő szöveges leíráson keresztül a 20. századi Európa sorsokat alakító történelmébe.
A könyv írója Ó-kígyóson született 1898-ban, 1923-ban Károlyi Viktor felesége lett, három gyermeke született, majd 1944 végén hagyta el Magyarországot, osztva az emigránsok ezreinek tragikus sorsát. A könyv írója e kötetet megelőzően életét vonalakkal és színekkel vetette papírra, leghíresebb portréi a kor szavak nélküli dokumentumai.
Megfestette Albert Einsteint, gr. Tisza Istvánt, Albrecht főherceget és Anna főhercegnőt, Széchenyi Miklós püspököt, a Lichtenstein hercegi házaspárt. A könyvben megjelentetett reprodukciók csak kis töredékét teszik ki életművének.
További ismertető a könyv saját adatlapján.

Nyugatosok (Hadifogoly-emlékezések)
Neves csillagászunk, kinek nevét Csillagok a Bibliában című népszerű könyve tette széles körben ismertté az olvasóközönség előtt, tekintetét most az égről a földre vetette. Személyes emlékeket, a második világháború utolsó évében átélt nyugati fogságának élményeit vetette papírra kendőzetlen szókimondással.
A szerző többször megszökött alakulatától a Szálasi-uralom idején, végül mégis Németországba került, majd hadifogságba esett. Amerikai és francia fennhatóság alatt németországi és franciaországi táborokban töltött hosszabb időszakot.
Nyugatról visszatért társaihoz hasonlóan, akik csak megfelelő igazolással kerülhették el az üldözést, a moszkovita hatalomtól maga is megkapta a megbélyegző 'nyugatos' jelzőt. A korabeli rajzokkal, dokumentumokkal és fekete-fehér fotókkal illusztrált forrásértékű visszaemlékezés érdekes olvasmány is.

Tiroli muskátli magyar erkélyen (Huszonegy beszélgetés nyugati magyarokkal)
Mind a második világháborút követően, mind 1956-ban, de még a rendszerváltás után is némi sandasággal figyeltek hazánkban azokra, akik különböző okokból ugyan, de elmenekültek Magyarországról, akiknek a puhább vagy a keményebb diktatúra éveiben nem kellett nap mint nap összeegyezteniök az emberi továbbélés és érvényesülés természeti parancsait saját elhallgatásra ítélt érzelmeikkel és gondolataikkal. A nyugati polgári életbe menekülők egy része a meggazdagodás útját választotta, mások többre becsülték a szellemi erőfeszítést, de olyanok is voltak, akik szívós akarattal, sikeresen egyesítették a kétféle látásmódot.
E kötet interjúalanyai túlnyomórészt Ausztriában és Németországban élő magyarok. Legtöbbjük mögött regénybe illő, kalandos életút áll. Ha ezeket az életutakat nyomon követjük, testközelből élhetjük át fél évszázad magyar történelmét, miközben számos kevéssé ismert politika- és művelődéstörténeti ténnyel is megismerkedhetünk.
További ismertető a könyv saját adatlapján.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: