Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A Halvaszületett

Szerző: Blaise Cendrars
A Halvaszületett
A Halvaszületett - adatlap
Méretek: SZ: 12cm M: 18cm
Kiadó: Holnap
ISBN:9633460158
Kiadás éve: 1994
Oldalszám: 269
Borító: puhatáblás
1,110 Ft-os megtakarítás!:) Most 73%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 1,500 Ft
Könyvudvar ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

MORAVAGINE - Blaise Cendrars világhírű regényének eredeti francia címe. Nagysikerű filmváltozatát a Magyar Televízió is vetítette; főhőse a fiatal, törekvő, tehetséges pszichiáter szöktet meg különös sorsú pszichopatát egy svájci gyógyintézetből. Tettének indítéka: természetes körülmények között szeretné vizsgálni, tanulmányozni kivételes betegét, a magyar trónörököst, akit a bitorló háziőrizetben tart, a világtól elzárva, csecsemőkorától kezdve. Egyetlen társa egy kislány, embertelen körülményei között egyetlen emberi kapcsolata, ám betegessé torzuló tehetetlenségében végül is ellene fordul. A gyilkosság után svájci elmegyógyintézetbe zárják, ahol mint a Rossz megtestesítőjét őrzik, vizsgálják.
Az elmegyógyász betegével világkörüli útra indul: Németországban, Oroszországban, Angliába, az Egyesült Államokban, valamint Brazília vad tájaira utaznak. Az orvos közben szakadatlanul tanulmányozza betegét, a női nem mánikus ellenségét, a megrögzött kéjgyilkost. A könyv e két ember változatos, izgalmas kalandjait beszéli el, már-már a mítosz szintjén. Ezt a vad, izgalmas kalandregényt Cendrars mint önálló szálat szövi az útleírásból, korrajzból, tudományos lélekelemzésből felépített regényszerkezetbe.
A regény igazi tárgya, orvos és beteg kapcsolata ugyancsak mítoszi; izgalmas, kalandregényszerű történet, amely egyben létmagyarázat is; a két főszereplő mintegy Mefisztóként és Faustként bolyongja az emberi létezés minden lehetőségét.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
A szmirnai boszorkányok
Könyvudvar ár: 590 Ft 390 Ft
1 vélemény
Kelepcében
Könyvudvar ár: 590 Ft
Király fürdő
Könyvudvar ár: 390 Ft 100 Ft