Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

A Pál utcai fiúk

Szerző: Molnár Ferenc
A Pál utcai fiúk
A Pál utcai fiúk - adatlap
Méretek: SZ: 14.4cm M: 20.2cm
Kiadó: Móra
ISBN: 978963486529
Kiadás éve: 2022
Oldalszám: 208
Borító: puhatáblás
709 Ft-os megtakarítás!:) Most 26%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,699 Ft
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Talán minden ismertetőnél többet mond, hogy a Móra kiadó 2017-ben 55. alkalommal jelentette meg a Pál utcai fiúkat. (Első közlése 1906-ban, a Tanulók Lapja című ifjúsági folyóiratban folytatásokban történt, majd a következő évben, 1907-ben jelent meg az ifjúsági regény első kiadása). Egy kötelező olvasmány, amit ennek ellenére is szívesen olvasnak a diákok...

A könyv fekete-fehér rajzait Reich Károly készítette.

Fülszöveg:

Játék és harc, barátság és árulás, összetartás és pártoskodás, győzelem és halál. Tengernyi könyv született, amely az élet nagy pillanatait, sikereit és kudarcait egy csapat gyerek sorsán keresztül akarja megmutatni, de maradandó regényt írni erről csak keveseknek sikerült. Molnár Ferenc közéjük tartozik.
Játék és harc, barátság és árulás, összetartás és pártoskodás, győzelem és halál. Tengernyi könyv született, amely az élet nagy pillanatait, sikereit és kudarcait egy csapat gyerek sorsán keresztül akarja megmutatni, de maradandó regényt írni erről csak keveseknek sikerült. Molnár Ferenc közéjük tartozik. Könyve napjainkra sem vesztett varázsából, a világon mindenütt érthető és átélhető, száz évvel első megjelenése után is friss és érdekes. Készült belőle némafilm és hangosfilm, közel két tucat nyelvre fordították le, és több országban kötelező vagy ajánlott olvasmánnyá tették. Szereplői, akik Molnár Ferenchez hasonlóan a budapesti Józsefváros szülöttei, ma már valamennyien az ifjúsági irodalom halhatatlan hősei. Gyerekkorunkban mindannyian olyan bátrak szeretnénk lenni, mint Boka, olyan elszántak, mint Nemecsek, és vágyunk egy helyre, ahol ugyanúgy otthon érezhetjük magunkat, mint a Pál utcai fiúk a grundon.

Jelen kiadást A Gittegylet című jelenettel kibővítve tárjuk olvasóink elé.

be
5 ( 5 / 5 )
Gyerekkorom meghatározó olvasmányélménye. Az első olyan kötelező olvasmány, amit szerettem, és a végén sajnáltam, hogy nincs folytatása. Azóta újraolvastam, és felnőttként is ugyanúgy élveztem.
be
5 ( 5 / 5 )
Ez az a regény, amit kisiskolásként, mint kötelező olvasmányt és felnőttként is ugyanúgy tudtam élvezni. Mindenkinek kell, hogy legyen belőle egy példánya.
be
5 ( 5 / 5 )
A kevés kötelező olvasmány egyike, amely lekötötte a figyelmem és őszinte lelkesedéssel, akár önszántamból is szívesen olvastam volna. A korszak nagyon jól megelevenedik a műben, illetve nagyon magával ragadó a kissé melankolikus hangulat is.
be
5 ( 5 / 5 )
Sokszor olvastam már, talán még annál is többször láttam filmen, de most, hogy a lányomnak kötelező olvasmány volt, újra nosztalgiáztam kicsit. Némileg segítettem az olvasónapló megírásában, és kezembe vettem a könyvet is. Nemecsek, Ács Feri, Boka, Csónakos és a többi kiváló karakter ismét előhozott belőlem régi hangulatokat. A sorokat olvasva valahogy az ember ott találja magát lélekben a századfordulós Budapesten, az akkori társadalom minden szépségével és problémájával egyetemben. Kiváló időutazás, nagyszerű, szomorkás, elgondolkodtató történet, nehezen tudok elképzelni olyan családot, ahol ne lenne a regényből egy példány.
be
5 ( 5 / 5 )
A színházban láttam, nagyon tetszett, utána olvastam a könyvet. Az is nagyon jó volt!

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
Tüskevár
Könyvudvar ár: 1,790 Ft
4 vélemény
Légy jó mindhalálig
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
1 vélemény
Kincskereső kisködmön
Könyvudvar ár: 990 Ft
1 vélemény
A két Lotti
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
4 vélemény
Egri csillagok (Móra Klassz)
Könyvudvar ár: 2,190 Ft
János vitéz
Könyvudvar ár: 1,990 Ft
1 vélemény