Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Amikor kivirágzott a fánkfánk – Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez (Nyelvkincstár)

Amikor kivirágzott a fánkfánk – Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez  (Nyelvkincstár)
Amikor kivirágzott a fánkfánk – Feladatgyűjtemény Bosnyák Viktória könyvéhez (Nyelvkincstár) - adatlap
Méretek: SZ: 17cm M: 23cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634151784
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 48
Borító: puhatáblás
209 Ft-os megtakarítás!:) Most 26%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 799 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Bosnyák Viktória Nyelvkincstár-sorozatában megjelent könyvek mindegyikéhez tartozik egy feladatgyűjtemény is. A feladatokat Csájiné Knézics Anikó vezetőtanító állította össze, mindig az adott könyvnek megfelelő témában. A feladatgyűjtemények a könyveknél kicsit nagyobb méretűek, a fekete-fehér rajzokat (ahogy a könyvekben is) Szűcs Édua készítette. Feladattípusok: villámkérdések, szemfüles (különböző alakzatban elrendezett szavakat olvasás után visszaadni), hiányos mondatokat kiegészíteni, rajzolós feladatok, hosszú betűsorokban értelmes szavakat keresni, igaz-hamis kérdések stb.

A feladatgyűjtemények címlapja  "A tanítók egyesületének ajánlásával" körpecséttel büszkélkedhet. A sorozatban többek között megjelent A sirály a király? (ly-s szavak helyesírása), Amikor kivirágzott a fánkfánk (többjelentésű szavak), Ezt nevezem! (nehéz helyesírású tulajdonnevek), Elek merre keresselek? (nehéz földrajzi nevek helyesírása) feladatgyűjteménye.

Az amikor kivirágzott a fánkfánk című mese és feladatgyűjtemény nyelvi humorban bővelkedik. A magyar nyelv gazdag jelentéstartalma, egyéni szóalkotása miatt egyedülálló.  A feladatgyűjtemény ráébreszt ezekre, segít egy kívülálló szemével ránézni szavainkra, kifejezéseinkre. Furán néz ki például egy felhőből kilógó láb, pedig csak lóg a képen az eső lába,.  Vagy amikor szó szerint értelmezzük azt, hogy valaki rázza a rongyot. Egy kicsit olyan érzésünk lesz a feladatok megoldása közben, mint amikor valaki most tanulna magyarul és értetlenül áll azelőtt, hogy a pulcsinak az ujja, az miért a karja és a fülhegyezéshez nincs szükség hegyezőre. Ha már a füleknél tartunk, következzen egy szöveg, ami fül: 

Fülszöveg:

Az Amikor kivirágzott a fánkfánk című meseregény és a hozzá tartozó feladatgyűjtemény abban a szellemben készült, hogy a gyermekek számára élvezetes, könnyen befogadható oktatási eszközként szolgáljon. A történet önmagában is ideális összeállítás a rokon értelmű, többjelentésű és azonos alakú szavak gyakorlásához, a szókincs bővítéséhez. Ez a feladatgyűjtemény pedig a meseregény otthoni vagy tanórai feldolgozásaként már az olvasástechnikai, a szövegértési, valamint a nyelvtani készségfejlesztésben játszik fontos szerepet. A meseregény felépítéséhez igazodva valamennyi fejezetéhez azonos koncepció szerint összeállított feladatsor tartozik. A feladatok egymás utáni megoldása során könnyebbé válik a tájékozódás a szövegekben, így fokozatosan fejlődik a szövegértési képesség.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: