Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Elnémult harangok

Szerző: Rákosi Viktor
Elnémult harangok
Elnémult harangok - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Népszabadság
ISBN:9789639709263
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 248
Borító: keménytáblás
400 Ft-os megtakarítás!:) Most 40%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 990 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Szerelmi történetként, és messziről indul a cselekmény. Az erdélyi református teológus, a tehetséges Simándy Pál az utrechti egyetem hallgatója. Azért, hogy csekély ösztöndíját kiegészítse, házi tanítóskodik a gazdag hajótulajdonos, Bajlon úr családjánál; az apa szemefénye, az érzékeny lelkű, törékeny alkatú Derry néma áhítattal csügg a magyar fiún, aki azonban észre sem veszi a fiatal lány lobogó érzelmeit, mert szívét egy erdélyi papleány, Bótai Anikó tartja fogva.

Amikor Derry megtudja, hogy imádottja vőlegény, öngyilkos lesz. Halála megrázza a teológust, aki azonban arra a hírre omlik össze végképp, hogy Anikó nem várhatja meg, övéi unszolására férjhez kell mennie. Simándy élete ettől kezdve csupa szenvedély és szenvedés lesz. Gyógykezelésre Hamburgba utazik és a kikötőben egy Amerikába induló hajó fedélzetéről erdélyi kivándorlók énekét hallja meg.

A 90. zsoltár sorai döbbentik rá elhivatottságára: a magyarság megmaradásának végvári vitéze kíván lenni a nyomorultul tengődő havasi faluban, Magyargarabón. A "fáklya" hivatású Simándynak azonban nemcsak a nyomorral, a tudatlansággal kell megküzdenie, hanem elsősorban az erőszakosan terjeszkedő román ortodox egyházzal, vagyis a garabói pópával, Todorescuval. A nyelvek, a kultúrák és felekezetek párharcában váratlan fordulat áll be, Simándy őrülten beleszeret a román pap lányába, Floricába. Eleve kilátástalan szerelmük epizódjai egy szörnyű tragédia felé vezető út állomásai, s a már-már eszelőssé váló lelkész sorsa akkor pecsételődik meg, amikor rájön, hogy szerelme apja a bukaresti irredenta központ ügynöke.

A lebilincselően izgalmas, epizódról epizódra drámaibbá váló, szenvedélyes hangszerelésű és sokrétű regény a nemzet katasztrofális sorsát a maga érzelmi életében megérző-megélő hős története.

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még