Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Közelítések - Tanulmányok Erdély 19-20. századi történetéhez

Szerző: Romsics Ignác
Közelítések - Tanulmányok Erdély 19-20. századi történetéhez
Közelítések - Tanulmányok Erdély 19-20. századi történetéhez - adatlap
Kiadó: Komp-press
ISBN:9786067730227
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 264
Borító: keménytáblás
2,310 Ft-os megtakarítás!:) Most 60%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,800 Ft
Könyvudvar ár: 1,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

Részben elvi, részben nagyon is érthető pragmatikus okokból (cenzúra) Erdély 20. századi történetével sem a kolozsvári, sem a bukaresti történészek, sem más városok helytörténészei nem vagy alig foglalkoztak. Munkásságuk súlypontjai a középkor, az Erdélyi Fejedelemség kora és az újkor volt a 19. század közepéig. Magyarországon úgyszintén a kutatás perifériájára szorult Erdély 19-20. századi története. Csatári Dániel ideológiailag meglehetősen elfogult, ám akkor mégis hiánypótló munkája - Forgószélben, 1969 -, amely a román-magyar viszony 1940 és 1944 közötti történetét dolgozta fel, kivételszámba ment.

A változás első jelei Magyarországon az 1980-as évek második felében (Köpeczi Béla főszerk.: Erdély története. I-III. Bp., 1986), Romániában az 1989-90-es rendszerváltozás után kezdtek mutatkozni. Az azóta eltelt több mint negyedszázadban mindkét ország kutatóinak kitágult a horizontja, s a régebbi korok mellett az utolsó évtizedek történetéről is számos értékes munka látott napvilágot. A fehér foltok száma azonban még mindig igen jelentős, ezért rendkívül fontos azoknak a fiatal történészeknek a tevékenysége, akik a 19. század végi s különösen a 20. századi Erdély történetére specializálódnak. Ez a kötet 7 ilyen erdélyi történész munkájába enged bepillantást." Romsics Ignác

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot: