Maurice Blanchot 6 könyve egy csomagban

AKCIÓ Maurice Blanchot 6 könyve egy csomagban
Maurice Blanchot 6 könyve egy csomagban - adatlap
Kiadó: Kalligram
Kiadás éve: 2008-2013
Borító: 6 keménytáblás
10,800 Ft-os megtakarítás!:) Most 75%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 14,300 Ft
Könyvudvar ár: 4,340 Ft Akciós ár: 3,500 Ft
Darab: Kosárba tesz
20 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 43 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

A csomag tartalma (a linkek új ablakban nyílnak):

  1. Aminadab
  2. Aki nem tartott velem
  3. Halálos ítélet
  4. Kafkától Kafkáig
  5. Mikor eljön az idő
  6. Thomas a rejtélyes árny

A csomagban lévő hat könyv rövid leírása:

Aminadab
"Tétovázott. Milyen kérdéseket tegyen fel? Milyen felvilágosítást reméljen? Bizonyos szempontból nem volt minden világos? Társa felé fordult, aki nagy ijedt szemekkel nézett rá. Micsoda szomorú tekintet! Mintha önmagát látta volna magányában és elhagyatottságában."
Maurice Blanchot Aminadab című regénye, amely franciául először 1942-ben jelent meg, Kafka erőteljes hatását tükrözi, ezért is közöljük sorozatunkban a prágai író műveiről szóló tanulmányait tartalmazó, Kafkától Kafkáig című kötet után.
Thomas a főhős kora hajnalban megérkezik egy faluba, ahol egy ház felső szintjének ablakában észrevesz egy fiatal nőt, aki felé int, mintha hívná. Némi tétovázás után belép a házba, hogy megkeresse a lányt. A könyvben felfelé irányuló útját követhetjük nyomon, ajtókon és folyosókon át, emeletről emeletre, csakhogy már legelső lépéseinél kiderül, hogy a ház, ahová belépett, lakók és szolgák sajátos univerzuma, amelyet egy ismeretlen törvény szabályoz, ahol nem minden az, aminek látszik, még a tér is labirintusszerű, neki pedig a legkülönfélébb akadályokkal kell megküzdenie az előrejutásért. Thomas azonban mintha még a saját vágyaival és céljaival se lenne igazán tisztában, mintha igazából nem is fiatal nőt, hanem önmagát, a saját önazonosságát kutatná. Vonzások és belső késztetések szorításában, tévedések és illúziók útvesztőiben csak megy konokul előre, néha már-már vakon és eredeti céljáról is megfeledkezve, mindig feljebb akarva jutni a rejtélyes házban, miközben gyakran még megnevezni sem tudja azt, amivel szembekerül. Mi, olvasók pedig szinte magunkra ismerve tartunk vele az útján, osztozva különös odisszeájában.

Aki nem tartott velem
Az Aki nem tartott velem a harmadik része annak a triptichonnak, melynek első két részét a Halálos ítélet és a Mikor eljön az idő alkotja. Három különböző elbeszélésről van szó, azonban mindhárom ugyanahhoz a tapasztalathoz kötődik. Ebben a kötetben a narrátor párbeszédet kezdeményez egy titokzatos „ő”-vel, aki önmaga.

Halálos ítélet
Maurice Blanchot a huszadik századi francia irodalom egyik legtitokzatosabb alakja, akit kortársai már életében a korabeli széppróza és kritika egyik legjelentősebb képviselőjének tartottak. A 2. világháború után írt Halálos ítélet a szerző első regénye. Művének feszültségét a krimire emlékeztető kompozíció adja, de itt a nyomozás a szerelem mibenlétét kutatja.

Kafkától Kafkáig
Maurice Blanchot németes műveltségének köszönhetően korán felfedezte magának Kafkát, akinek a hatása már első elbeszéléseiben, de leginkább az "Aminadab" (1942) című regényében erősen érződik. Kritikusként csak ezután kezdett el behatóbban foglalkozni vele. E kötetben a róla szóló tanulmányokat olvashatjuk.

Mikor eljön az idő
Maurice Blanchot (1907-2003) kritikus, esszéista és író a XX. századi francia irodalom egyik legtitokzatosabb és leginkább rejtőzködő alakja volt, akiről Jacques Derrida azt állította, hogy "az egész világon két vagy három emberöltő óta korunk egyik legnagyobb gondolkodója és írója". Blanchot már a második világháború utáni években elismert kritikusnak számított, de valódi tekintélyre a hatvanas évektől tett szert. A strukturalizmus, a posztstrukturalizmus, illetve a dekonstrukció teoretikusaira egyaránt jelentős hatást gyakorolt. Irodalomelméleti munkásságától szépírói tevékenysége sem választható el. Regényeiben és elbeszéléseiben általában mindössze két-három szereplőt látunk: férfiak és nők találkoznak és elválnak, szeretnek, emlékeznek és várakoznak, hatalmába keríti őket a szorongás, a (kafkai) törvény és a halál; Blanchot utolsó szövegei pedig már csak fragmentumokból állnak.
A Kalligram Kiadó arra vállalkozik, hogy a szerző jelen könyvvel induló válogatott műveinek kiadásával elősegítse életműve hangsúlyosabb jelenlétét a magyar irodalmi gondolkodásban, másrészt ráirányítsa a figyelmet arra, hogy az 1945 utáni francia irodalom és filozófia jelentős része nem értelmezhető igazán Maurice Blanchot műveinek ismerete nélkül. A Blanchot-sorozatunkban másodikként megjelenő könyv "története" első pillantásra egyszerűnek tűnik: a férfi narrátor meglátogatja egykori szerelmét, aki már egy nővel él együtt. Jóllehet tisztában van a viszonyuk jellegével, ott marad velük, s kezdetét veszi egy féltékenységgel és vágyakozással teli közös élet. A lakás fokozatosan átalakul a három szereplő közötti összetűzések, jelentőségteljes gesztusok álomszerű terévé, s feltűnnek a szerző írásaira olyannyira jellemző jelenetek: a szereplők sötét szobákban találkoznak, gyengéden megérintik egymást, vagy éppen erőszakkal vetik magukat a másikra, néha pedig mintha felcserélődnének vagy feloldódnának egymásban. A narrátor egyre inkább visszavonul gondolatai magányába, így a könyv különös tudatregényként is olvasható, amelynek középpontjában az idő és az emlékezés problematikája áll, végeredményben pedig az írás lehetősége, illetve lehetetlensége.
Blanchot e sorokkal ajánlotta könyvét: "Pusztán annyit szeretnék mondani róla, hogy amit elmesél, az igaz. Ugyanakkor ahhoz a pillanathoz közelít, ahol nincs semmiféle igazság, ahhoz a ponthoz, ahol semmi nem mutatkozik meg, ahol a rejtőzködés mélyén a beszéd még csak a beszéd árnyéka, szüntelen és véget nem érő mormolás, melyre csendet kell kényszerítenünk, ha azt akarjuk, hogy végre meghalljanak."

Thomas a rejtélyes árny
A modern francia irodalom klasszikusa, Blanchot első, eredetileg 1941-ben kiadott regénye valódi kultuszkönyv, a rejtélyes szerző egy rejtélyes élőhalottról szóló talányos regénye. A címszereplő hol élőként, hol halottként jelenik meg, miközben különös átváltozásokon megy át.

Ha a könyveket egy csomagban veszi meg, akkor még többet tud spórolni, mintha egyenként tenné a kosarába!

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még