Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Téli berek (új, puhatáblás borító)

Szerző: Fekete István
Téli berek (új, puhatáblás borító)
Téli berek (új, puhatáblás borító) - adatlap
Méretek: SZ: 14cm M: 20cm
Kiadó: Móra
ISBN:9789634868774
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 400
Borító: puhatáblás
1,009 Ft-os megtakarítás!:) Most 28%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 3,499 Ft
Könyvudvar ár: 2,490 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

„A nyár a bölcső és a tipegés, de a tél a nagy iskola és a próbatétel" – gondolta Ladó Gyula Lajos, akit Tutajos néven ismerhetett meg a Tüskevárolvasója. Most ugyanis a zalai táj fehérbe burkolózott. Olyan a légkör, mintha meleg soha nem is lett volna. Amikor a szél eláll, a látszólagos mozdulatlanságban mintha lágy selymek úsznának a havon; az olvasó halk suhogást érez inkább, mint hall, ahogy a hideg összehúzza a világot. Tutajos és elválaszthatatlan barátja, Bütyök ezúttal a télen is eleven Kis-Balaton világában töltik a szünidőt. Itt ünneplik a karácsonyt és az újévet, megtanulnak rókát lőni, csukát fogni. A két kamasz, átesve az első szerelem válságain, már szinte érett férfi ként éli meg a természetes életmód szépségét.


Illusztrátor: Reich Károly

be
5 ( 5 / 5 )
A korábbi véleményemet fenntartva, s a keménytáblás könyvhöz írtakat kiegészítve csak annyit, hogy ebben a kiadásban a régi, kedvelt illusztrációkkal találkozhatunk. A Tüskevár folytatása, ugyanazokkal a szereplőkkel és helyszínekkel, de értelemszerűen egy kicsit (vagy nem is kicsit) más. Nyár helyett tél, „gunyhó” helyett csinos kis ház a berekben, nemcsak Bütyök, hanem Gyula is szerelmes, s ettől vagy mástól még nehezebben kezelhető kamasz, hamarabb járó szája, mint esze (ez sokat elvesz a történetből)… Felnővő fiatalok, akik együtt, egymásra vigyázva alkalmasak arra, hogy kinn éljenek Matula felügyelete alatt a téli berekben, ahol már nem babra megy a játék – eltévedés, a jeges világban kinn töltött éjszaka alatti kihűlés, a beszakadó jég mind halálos veszélyt hordoz, s ismét meg kell találniuk magukat, és egymást, a barátságot és a bizalmat. Sokszor olvastam, de mindig szívesen veszem kezembe (ha nem is annyira, mint a Tüskevár-t). (A történetnek egy harmadik kötetét is tervezte Fekete István, melyben a vadászatba avatja be az ifjakat, de abból csak kéziratos töredékek készültek el.)
be
5 ( 5 / 5 )
Régi, nagy élmények! A "Téli berek" és előzménye, a "Tüskevár" mindig ott voltak a polcomon, sőt, költözéskor a lassan kiürülő lakás egyik asztalán is, mert elővenni, belelapozni - sok-sok olvasás után szinte mindegy, hogy hol - lekötött. Matula természetes bölcsessége, Tutajos hebehurgya kamasz volta, Bütyök komolysága (mely soha nem komolykodás) adja a könyv lényegét, bár a többi szereplő is igazi karakter, s az egészet átszövi a természet szeretete, és ami ennél is több, tisztelete. Ezeket mindenkinek javaslom elolvasni! Mikor? Kiskamaszként olvastam először, és most, nyugdíjhoz közeledve is kedvelem. (Milyen kár, hogy a tervezett harmadik kötet töredékben maradt...)

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még