Figyelem! A honlap és a bolt kínálata eltérhet. Részletek

Víziboszorkány

Szerző: Kemény János
AKCIÓ Víziboszorkány
Víziboszorkány - adatlap
Kiadó: Mundus
ISBN:9789639501577
Kiadás éve: 2007
Oldalszám: 244
Borító: keménytáblás
2,210 Ft-os megtakarítás!:) Most 84%-kal olcsóbb!
Eredeti ár: 2,600 Ft
Könyvudvar ár: 590 Ft Akciós ár: 390 Ft
Darab: Kosárba tesz
26 éve változatlanul
a legalacsonyabb árak
Megrendelését akár
ingyenes szállítással is kérheti!
Több mint 54 ezer
Facebook rajongó
Biztonságos kapcsolat adatait bizalmasan kezeljük

Ez a termék a készlet erejéig csomagban is kapható, extra kedvezménnyel! Részletek itt. Ha a link nem működik, a csomag már nem rendelhető.

A 19. század derekán, a zord máramarosi Havasokban játszódik a regény, amely tulajdonképp nem egyéb, mint egy különleges család- és karriertörténet, valamint szubjektív hangvételű társadalom- és korrajz, míves történelmi tabló a korabeli Erdélyről. A főszereplő, Jolka egy egyszerű erdész leányaként látja meg a napvilágot, és a világtól elzártan, fák és hegyek között nő fel. Ám amikor első szerelmének, Manoilának segít megszökni - a fiú vadorzóként dézsmálta a helyi vadállományt - apja durván elűzi otthonról. A lány azonban nem törik össze, sőt, először rönkúsztatóként, cselédként, majd fakereskedőként állja meg a helyét, méghozzá férfiakat is megszégyenítő módon. Eszének, ravaszságának, kitartásának köszönhetően pár év múlva a leggazdagabb, legsikeresebb kereskedők egyikévé, az első erdélyi üzletasszonnyá küzdi fel magát, akinek kíméletlen munkabírása mellett is sikerül legbelül megőriznie szíve tisztaságát...

A tragikumában tipikus sorsú erdélyi író életrajzi és fejlődésregényében az erdélyi nép nagy és erős asszonyai egyikének állít emléket. Erdély legszegényebb és legvadregényesebb vidékén, a Máramarosi Havasokban bontakozik ki Jolka élete, aki a korai 19. századi kapitalista vállalkozó ritka példáját testesíti meg a Kárpát-medencében. A regény újrakiadása nem csekély újdonságot jelent majd a mai olvasó számára. Hiszen a téma, a helyszín és az ábrázolás módja egyaránt egyéni és újszerű, ugyanakkor magán viseli a sokat próbált Kemény János élettapasztalati és humánumát.
„A Víziboszorkány nem a teljességre törekvő társadalomrajznak vagy jellemábrázolás mélységeinek, hanem a jóízű, anekdotikus elbeszélésmódnak (Jókai, Mikszáth) a friss, érzékletes tájleírásoknak, jellemzéseknek köszönhető regény. S válik nemcsak az életmű fontos állomásává, de a két világháború közötti erdélyi irodalom más darabjai felé átcsábító, szerethető olvasmánnyá is.” (Vallasek Júlia)

Nincsenek vélemények ehhez a termékhez.

Írjon véleményt a termékről

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:Mások ezt vették még
A szmirnai boszorkányok
Könyvudvar ár: 590 Ft 390 Ft
1 vélemény
Levelek az árnyékvilágból
Könyvudvar ár: 690 Ft 100 Ft
Nagy idők tanúja
Könyvudvar ár: 390 Ft 100 Ft
A vak murmutér
Könyvudvar ár: 690 Ft 390 Ft
Trabanttal a Hiltonig
Könyvudvar ár: 790 Ft 390 Ft